Meteen naar de inhoud
Home » Hoofdpijn Soorten » Clusterhoofdpijn behandelbaar

Clusterhoofdpijn behandelbaar

Cluster hoofdpijn of hoofdpijn achter oog is 1 van de meest moeilijk te verhelpen vormen van migraine. Wat helpt tegen hoofdpijn achter ogen? Of hoofdpijn achter oog? Hoofdpijn achter oog kan voorkomen door corona, door menstruatie of door zwanger zijn. Het kan optreden bij draaien van nek en ook pijn boven oog bij wenkbrauw veroorzaken. Bovendien kan het aanvoelen als een druk achter oog en wazig zien kan optreden. In het buitenland is deze vorm van hoofdpijn bekend onder de naam cluster headache. Het wordt ook wel een zelfmoordhoofdpijn genoemd. In die zin is het gevaarlijk. De clusterhoofdpijn medicatie is kort gezegd ontoereikend  en een aanslag op je gezondheid voor de lange termijn. De symptomen kort samengevat : veel hoofdpijn aanvallen per maand rond en in het linker of rechter oog. Ga voor een diagnose of test van jouw clusterhoofdpijn eerst naar jouw huisarts.

oogmigraine
oogmigraine

Kan je na een diagnose door een arts voor een intake uitnodigen en een eerste behandeling van jouw clusterhoofdpijn. Voor oogmigraine is de ervaring met migraine patiënten op basis van de ervaringen in mijn praktijk uitgebreid met een tweetal extra technieken.

clusterhoofdpijn bij oog
clusterhoofdpijn bij oog

De oogmigraine (cluster headache) is pijn rondom en achter het oog. Dit kan de linker of rechter kant zijn. Het blijkt ook bij clusterhoofdpijn patiënten regelmatig te wisselen. Op de figuur hierboven is deze aan de linker kant aangeduid. Het gezichtsvermogen raakt meestal slechts verstoord aan één oog. In uitzonderlijke gevallen bij beide ogen tegelijk. Dikwijls  begint een oogmigraine aanval met zwarte vlekken of 1 blinde vlek. Deze breiden zich dan als een olievlek binnen enkele minuten uit in het gehele gezichtsveld.

De oogpijn en hoofdpijn bij clusterhoofdpijn links duidt op een trauma met moeder. De oogpijn en hoofdpijn rechterkant duidt op een trauma met de vader. Meestal ontstaan trauma’s gedurende de zwangerschap en of vroege kindertijd. Meestal zijn clusterhoofdpijn cliënten dit vergeten of niet meer bewust van. Het zicht wordt tijdelijk vermindert of verdwijnt helemaal. De oogmigraine of clusterhoofdpijn aanval duurt tussen de vijf – en dertig minuten maar de klachten kunnen in sommige gevallen veel langer aanhouden. Zodra de aanval is bedaard, kunnen de symptomen hoofdpijn, een zwaar gevoel in het midden of achter de ogen in het hoofd, moe of ziek worden optreden.

Ervaring met traumaverwerking

Tijdens het meer dan 25 jaar behandelen als genezend medium kwamen er na migraine patiënten ook oogmigraine of clusterhoofdpijn patiënten om hulp vragen. Oorzaken hoofdpijn dat zijn er maar twee. Oude emotionele trauma pijn of van een fysiek ongeluk waarbij je hoofd een flinke klap heeft gehad. Dit geldt zeker ook voor de primaire oorzaak van clusterhoofdpijn of oogmigraine. 

Dit trauma kan zijn oorsprong vinden in een fysiek ongeluk waarbij het hoofd is geraakt of een emotionele botsing met een volwassene vanuit de vroege kindertijd. In onderstaand figuur uit het door mij gepubliceerde boek Oneness Effort zie je dat de kwestie clusterhoofdpijn zichtbaar boven water uitsteekt. De andere lagen beschrijven het onderbewuste opgeslagen hartzeer waartoe je allereerst spiritueel dient te ontwaken.

spiritueel ontwaken
spiritueel ontwaken

Door een trauma zit er heel veel angst en vrees energie in jouw auraveld opgeslagen. Deze angst houdt je klein waardoor je niet genoeg ruimte kan innemen. Dit kan de belangrijkste veroorzaker van jouw clusterhoofdpijn zijn. Het trauma zorgt voor hoofdpijn achter oog. In feite ook een verkramping van een energiebol in en rond het oog. Jouw energie om meer ruimte in te willen nemen ontbreekt, omdat deze als het ware wegvloeit in een zwart gat. Net zoals in de ruimte als je wel eens zwarte gaten hebt bestudeerd.

clusterhoofdpijn verstoring van energieveld
clusterhoofdpijn verstoring van energieveld

Clusterhoofdpijn betekenis

Deze vorm van hoofdpijn achter het oog manifesteert zicht in cyclische patronen. Daarom wordt het ook clusterhoofdpijn genoemd. Het Engelse woord cluster betekent gedurende een bepaalde periode. Het is de meest pijnlijke vorm van hoofdpijn. De pijn wekt je gewoonlijk midden in de nacht gepaard gaande met intense pijn in of rond één oog. Frequente aanvallen (cluster perioden genoemd), kunnen van weken tot maanden duren meestal gevolgd door remissieperioden waarin de clusterhoofdpijn niet aanwezig is. Tijdens remissie heb je geen hoofdpijn gedurende maanden of soms zelfs jaren. Geen aanvallen meer. Partner ondersteuning voor dit ziektebeeld is niet echt goed voorhanden.  

Symptomen oogmigraine of clusterhoofdpijn

Een clusterhoofdpijn treft snel, meestal zonder waarschuwing, hoewel je misschien eerst migraine-achtige misselijkheid en aura hebt. Veel voorkomende klachten en symptomen van clusterhoofdpijn zijn:

  • Eenzijdige intense pijn bij 1 oog
  • Roodheid in uw oog op de aangedane zijde
  • Zwelling rond uw oog op de aangedane zijde
  • Hangend ooglid

Clusterhoofpijn patiënten gaan ook trillen of zitten en heen en weer schommelen. Sommige migraine-achtige symptomen – inclusief gevoeligheid voor licht en geluid – kunnen ook voorkomen. Hoewel meestal aan één kant. Achter 1 van de ogen.

Migraine hoofdpijn aanbevelingen

Hieronder tref je zowel clusterhoofdpijn als migraine aanbevelingen aan. Klik op de symbolen naast de handen welke jouw clusterhoofdpijn kunnen behandelen. Je kunt de ervaringen van cliënten welke je voorgingen nalezen. 

Behandeling van hoofdpijn achter oog of ogen in mijn praktijk

Behandelen van alle soorten hoofdpijn met verschillende klachten is gestoeld op het meer dan 25 jaar. De aanpak is primair samengevat als volgt:

  1. Het rechtzetten van 3 lichtlijnen in het hoofd
  2. Het activeren van 3 lichtlijnen in het hoofd
  3. De intentie hanteren dat de lijnen in nieuwe configuratie blijven.
  4. Het activeren van 3 extra lichtlijnen in het hoofd voor clusterhoofdpijn
  5. Hartzeer oplossen een traumatische ervaring uit het verre verleden.

De aanpak is gestoeld op de Heilige Geometrie van ondermeer de hyper-octaëder  hetgeen ons pijnlichaam symboliseert. Door het uitlijnen en heractiveren van lichtlijnen verdwijnt het gewaar worden van de chronische pijn. Onderstaand figuur geeft een vier dimensionale weergave van deze geometrische vorm.

dubbele octahedron of pyramide het pijnlichaam in je hoofd
dubbele octahedron of pyramide het pijnlichaam in je hoofd

Clusterhoofdpijn en aan jezelf werken?

Alle soorten hoofdpijnen en migraine qua frequentie en intensiviteit reduceren? Veel voorkomende chronische en acute klachten nemen we serieus. Wakker worden met hoofdpijn? Behandelen van alle soorten hoofdpijn? Het behandelpunt van clusterhoofdpijn bevindt zich buiten het lichaam. Toen ik dit specifieke punt ontdekte via mijn gidsen toen kwam er schot in de zaak bij de eerste patiënten destijds. Hoofdpijn achter oog of ogen bleek eindelijk behandelbaar.

Pijn achter oog bij draaien duidt op een oud ongeluk als boosdoener. Ook van druk achter oog en wazig zien zijn hiervan een indicatie. Pijn boven oog en wenkbrauw kan op een ander type hoofdpijn duiden. Wacht niet langer. Immers de clusterhoofdpijn medicatie biedt alleen pijnbestrijding. De symptomen haal je er structureel niet mee weg. Wil je gewoon weer werken en carrière maken overweeg dan de innerlijke reis. Je bent uiteraard van harte welkom in mijn praktijk voor de behandeling van hoofdpijn achter oog of clusterhoofdpijn!