Meteen naar de inhoud
Home » Hoofdpijn Soorten » Hoofdpijn voorhoofd behandelen

Hoofdpijn voorhoofd behandelen

Hoofdpijn voorhoofd wordt in het buitenland onder de noemer sinus hoofdpijn ingedeeld. We geven tips hoofdpijn ook bij chronische hoofdpijn. Leggen kort uit de soorten hoofdpijn. Het is pijn bij de voorkant van jouw gezicht. Betreft zowel pijn bij je voorhoofd als bij jouw jukbeenderen. Het betreft de eerste hoofdpijn uit onderstaand figuur. Het is geen typische migraine hoofdpijn.

Hoofdpijn voorhoofd
Hoofdpijn voorhoofd

Jouw sinussen zijn luchtige ruimtes in je voorhoofd bij jouw jukbeenderen en achter de brug van je neus. Wanneer ze ontstoken raken – meestal vanwege een allergische reactie of een infectie – zwellen ze op, maken ze meer slijm en kunnen de kanalen die ze afvoeren worden geblokkeerd. De opbouw van druk in uw sinussen veroorzaakt pijn die aanvoelt als hoofdpijn.

Hoofdpijn voorhoofd symptomen

Je voelt een diepe en constante pijn in je jukbeenderen, voorhoofd of de brug van je neus. De pijn wordt meestal sterker als je je hoofd plotseling beweegt of verrekt. Tegelijkertijd kan je andere symptomen van de sinussen hebben, zoals:

  • Een loop neus
  • Gevoel van volheid in je oren
  • Koorts
  • Zwellend in je gezicht

Andere soorten terugkerende hoofdpijn voorhoofd, zoals migraine of spanningshoofdpijn, worden vaak verward met sinushoofdpijn. Omdat de behandeling die je nodig hebt afhangt van wat voor soort hoofdpijn je hebt, is het belangrijk om erachter te komen of jouw symptomen worden veroorzaakt door jouw sinussen. Als een sinusblokkade, zoals een infectie, echt de oorzaak is, hebt je waarschijnlijk ook koorts. Gewoonlijk kan jouw huisarts vertellen of jouw sinussen zijn geblokkeerd op basis van de symptomen die je beschrijft en een lichamelijk onderzoek, maar in sommige gevallen kan je een  CT- of MRI-scans nodig hebben. Is het een chronisch ziektebeeld?

Hoofdpijn reguliere behandeling

Het doel met hoofdpijn voorhoofd is meestal om jouw symptomen te verlichten en een infectie te behandelen als je er 1 hebt. Je zou voor korte tijd antibiotica kunnen nemen, evenals antihistaminica of decongestiva. Je kan ook inhalatie-nasale decongestiva gebruiken, maar dit mag maximaal 3 dagen duren. Langdurig gebruik kan de symptomen verergeren.

Je kan ook pijnstillers gebruiken, of als deze niet helpen, kan jouw huisarts corticosteroïden voorschrijven bij voorhoofd hoofdpijn om de ontsteking in jouw sinussen te verlichten. Als een allergische reactie de hoofdpijn doet opvlammen heb je mogelijk een preventieve allergiebehandeling nodig. Je kunt je ook beter voelen met eenvoudige tricks thuis, zoals meer drinken, een luchtbevochtiger gebruiken of een neusspray met zout water gebruiken. In zeldzame gevallen kan hij een sinusoperatie aanbevelen om poliepen te verwijderen of kleine of constant gezwollen sinussen op te heffen.

Hoofdpijn voorhoofd behandeling in praktijk

Je bent van harte welkom voor een intakegesprek in mijn praktijk met direct daarna een 1ste hoofdpijn behandeling. Ook de klachten van hoofdpijn vanuit nek nemen we serieus. Behandelen van alle soorten hoofdpijn met verschillende acute of chronische klachten is gestoeld op het meer dan 25 jaar. De aanpak is primair samengevat als volgt:

  1. Het rechtzetten van 2 lichtlijnen in het hoofd
  2. Het activeren van 2 lichtlijnen in het hoofd
  3. De intentie hanteren dat de lijnen in nieuwe configuratie blijven
  4. Hartzeer oplossen een traumatische ervaring uit het verre verleden.

De aanpak is gestoeld op de Heilige Geometrie van ondermeer de hyper-octaëder hetgeen ons pijnlichaam symboliseert. Door het uitlijnen en heractiveren van lichtlijnen verdwijnt het gewaar worden van de chronische pijn. Onderstaand figuur geeft een vier dimensionale weergave van deze geometrische vorm.

dubbele octahedron of pyramide het pijnlichaam in je hoofd
dubbele octahedron of pyramide het pijnlichaam in je hoofd

Deze vorm representeert jouw pijnlichaam in je hoofd. Daarom heeft het mijn aandacht gehad gedurende de zoektocht en het jarenlang oefenen met deze vorm in mijn praktijk. Maak gebruik van deze ervaring bij jouw zoektocht om hoofdpijnklachten voor te zijn. Oud hartzeer of een fysiek ongeluk heeft gezorgd voor het imploderen van deze Heilige Geometrie vorm en zorgt dan voor hoofdpijn aanvallen.

Traumaverwerking voor hoofdpijn nodig

Een onderliggend trauma kan zijn oorsprong vinden in een fysiek ongeluk waarbij het hoofd is geraakt of een emotionele botsing met een volwassene vanuit de vroege kindertijd. In onderstaand figuur uit het door mij gepubliceerde boek Oneness Effort zie je dat de kwestie hoofdpijn voorhoofd zichtbaar boven water uitsteekt. De andere lagen beschrijven het onderbewuste opgeslagen hartzeer waartoe je allereerst spiritueel dient te ontwaken.

hoofdpijn voorhoofd onderliggende hartzeer oorzaken
hoofdpijn voorhoofd onderliggende hartzeer oorzaken

Door een trauma zit er heel veel angst en vrees energie in jouw auraveld opgeslagen. Deze angst houdt je klein waardoor je niet genoeg ruimte kan innemen. Dit kan de belangrijkste veroorzaker zijn van jouw hoofdpijn. Jouw energie om meer ruimte in te willen nemen ontbreekt, omdat deze als het ware wegvloeit in een zwart gat. Net zoals in de ruimte als je wel eens zwarte gaten hebt bestudeert.

hoofdpijn voorhoofd verstoring energieveld
hoofdpijn voorhoofd verstoring energieveld

Hoofdpijn voorhoofd wat te doen? Het kan een drukkende hoofdpijn zijn net boven de ogen. Uiteraard ben je ook van harte welkom in mijn praktijk voor een behandeling. Stel je voor een leven zonder hoofdpijn voorhoofd!