Meteen naar de inhoud
Home » Hoofdpijn Soorten » Spanningshoofdpijn energetisch behandelen

Spanningshoofdpijn energetisch behandelen

Spanningshoofdpijn is een veel voorkomende vorm van hoofdpijn. De pijn vormt zich in een band rond het hoofd net uitstraling naar het achterhoofd en de nek. In het Engels heet deze vorm van hoofdpijn Tension Headache. Geef geen spanningshoofdpijn oefeningen wel tips. Chronische spanningshoofdpijn genezen met intentie is een alternatieve behandeling. De derde vorm in de onderstaande figuur.

soorten hoofdpijn
soorten hoofdpijn

Een spanningshoofdpijn is over het algemeen een milde tot matige pijn in jouw hoofd. Deze wordt vaak omschreven als het voelen van een strakke band om het hoofd. Het is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn. Het kom ook voor bij kinderen. De oorzaken zijn nog niet goed begrepen in de reguliere zorg. Er zijn vele symptomen.

Episodische spanningshoofdpijn

De episodische vorm kan 30 minuten tot een week duren. De Frequente episodische vorm treedt minder dan 15 dagen per maand op gedurende ten minste drie maanden. Deze vorm kan chronisch worden. De chronische hoofdpijn klachten zijn serieus en houden uren aan en pijn kan continu zijn. Als uw hoofdpijn zich gedurende minstens drie maanden 15 of meer dagen per maand voordoet worden ze als chronisch beschouwd.

Oorzaken van deze vorm van hoofdpijn

De oorzaak van spanningshoofdpijn is regulier gezien niet bekend. Vroeger dachten experts dat spanningshoofdpijn het gevolg was van spiercontracties in het gezicht, de nek en de hoofdhuid. Ook dacht met dat een gevolg van verhoogde emoties, spanning of stress was. Maar uit onderzoek blijkt dat spiercontractie niet de oorzaak is. De meest voorkomende theorie ondersteunt een verhoogde gevoeligheid voor pijn. Verhoogde spiergevoeligheid een veel voorkomend symptoom kan het gevolg zijn van een gesensibiliseerd pijnsysteem. Onderstaande figuur waarmee ik spirituele betekenis geef aan alle soorten hoofdpijn klachten representeert dit jouw pijnlichaam in jouw hoofd. Door Corona zien we een toename in alle soorten hoofdpijn.

dubbele octahedron of pyramide het pijnlichaam in je hoofd
dubbele octahedron of pyramide het pijnlichaam in je hoofd

Daarom heeft deze vorm mijn aandacht gehad gedurende de zoektocht en het jarenlang oefenen met deze vorm in mijn praktijk. Maak gebruik van deze ervaring bij jouw zoektocht om spanningshoofdpijn klachten voor te zijn. Oud hartzeer of een fysiek ongeluk heeft gezorgd voor het imploderen van deze Heilige Geometrie vorm en zorgt dan voor hoofdpijn aanvallen. Qua hartzeer maakt onderstaande figuur veel duidelijk.

Bij alle vormen van acute en chronische hoofdpijn heb ik een uitgesproken mening over de oorzaken hoofdpijn. Behandelen van alle soorten hoofdpijn met verschillende klachten is gestoeld op het meer dan 25 jaar. De aanpak is primair samengevat als volgt:

  1. Het rechtzetten van 3lichtlijnen in het hoofd
  2. Het activeren van 3 lichtlijnen in het hoofd
  3. De intentie hanteren dat de lijnen in nieuwe configuratie blijven
  4. Hartzeer oplossen een traumatische ervaring uit het verre verleden.

Traumaverwerking voor spanningshoofdpijn

Een trauma kan zijn oorsprong vinden in een fysiek ongeluk waarbij het hoofd is geraakt of een emotionele botsing met een volwassene vanuit de vroege kindertijd. In onderstaand figuur uit het door mij gepubliceerde boek Oneness Effort zie je dat de kwestie spanningshoofdpijn zichtbaar boven water uitsteekt. De andere lagen beschrijven het onderbewuste opgeslagen hartzeer waartoe je allereerst spiritueel dient te ontwaken.

spanningshoofdpijn onderliggende oorzaken en noodzaak spiritueel ontwaken
spanningshoofdpijn onderliggende oorzaken en noodzaak spiritueel ontwaken

Complicaties op werk & inkomen en gezinsleven

Omdat de spanningshoofdpijn zo vaak voorkomt, is het effect op de arbeidsproductiviteit en de algehele kwaliteit van leven aanzienlijk. De veelvuldige pijn kan ertoe leiden dat je niet in staat bent om te werken. Misschien moet je thuisblijven van jouw werk. En als je wel naar jouw  werk gaat, is jouw vermogen om te functioneren minder.

Het voorkomen van deze hoofdpijn

Naast regelmatige lichaamsbeweging kunnen technieken zoals yoga en stressmanagement helpen om de stress te verminderen. Alles wat je helpt te ontspannen zoals diep ademhalen, yoga, meditatie en progressieve spierontspanning kan een verbetering opleveren.

Stress hoofdpijn en de gouden tip

Neem kennis van technieken waarmee je alle soorten hoofdpijnen en migraine zowel qua frequentie en intensiviteit kan reduceren. Stel je voor een leven zonder deze hoofdpijn!

Kies niet voor het aanpassen van levensstijl

Dit zijn de reguliere adviezen voor spanningshoofdpijn:

  • Krijg genoeg slaap en ook weer niet te veel slaap.
  • Rook niet.
  • Sport regelmatig.
  • Eet regelmatig uitgebalanceerde maaltijden.
  • Drink 1,5 tot 2 liter  water per dag.
  • Beperk alcohol, cafeïne en suiker.
spanningshoofdpijn ontwaken voor hartzeer
spanningshoofdpijn ontwaken voor hartzeer

Wij adviseren jou deze reguliere zorg adviezen niet geheel in de wind te slaan. Ze hebben evenwel meer betrekking op jouw algehele gezondheid en weerstand opbouw. En niet zo zeer op jouw spanningshoofdpijn. Kies primair voor een serie energetische behandelingen om jou opnieuw uit te laten lijnen. En direct voor life coaching indien je bewust bent van traumatische ervaringen uit het verleden welke erin hebben gehakt.

Behandeling spanningshoofdpijn in praktijk

Zie je graag in mijn praktijk voor chronische hoofdpijn met de intentie om een einde te maken aan jouw stress hoofdpijn.

Mocht je al jaren verstrikt zitten in de symptoom bestrijding met pijnstillers en je leven is niet dragelijk. Neem die stap en probeer het ook. Je bent van harte welkom in mijn praktijk voor de behandeling van jouw hoofdpijn. Ook voor hoofdpijn voorhoofd ogen, stress hoofdpijn en  hoofdpijn achterhoofd. Mijn praktijk tref je aan in de regio Haarlem maar ook heel goed online in het Nederlands, Spaans en in het Engels. Dus in heel Nederland. Met healing op afstand verzorg ik onderliggende trauma’s van allerlei ziektebeelden. Bij voorkeur eerst een face2face intake gesprek in mijn praktijk ook als je ver weg woont.

Daarna kan het coachen en behandelen van spanningshoofdpijn ook heel goed op afstand. Ben goed bereikbaar voor vervolgsessies in de volgende omliggende plaatsen vanuit de regio. Heemstede, Bennebroek, Haarlem, Hoofddorp, Zwaanshoek, Vogelenzang, Overveen, Bentveld, Zandvoort, Vijfhuizen, Bloemendaal, Santpoort-zuid, Santpoort-noord, Hillegom, Lisse, Sassenheim, Aerdenhout, Driehuis, Velsen-Zuid, Velserbroek, IJmuiden, Amsterdam, Zwanenburg, Halfweg en Badhoevedorp. De drukkende of stekende hoofdpijn kan ook van corona of een verkoudheid komen. Zie regelmatig cliënten welke eerst massage of fysiotherapie kozen. Het hielp onvoldoende. Kies voor een alternatieve behandeling. Blijf niet langer rondlopen met die strakke band om hoofd en duizeligheid. Zie je graag voor een serie behandelingen in mijn praktijk en voor een eerste ontmoeting voor je spanningshoofdpijn!