Hoofdpijn achterhoofd drukkend of stekend?

Heb je last van hoofdpijn vanuit het achterhoofd? Dan is de kans groot dat je ook last hebt van je nek. Pijn in het achterhoofd is iets wat vaak voorkomt en ontstaat doordat de spieren in de nek te hard moeten werken om het hoofd te kunnen draaien. Deze vorm van hoofdpijn wordt vaak als vervelend ervaren, omdat mensen hier ook echt last van hebben in het dagelijks leven. Zo geven veel mensen aan minder energie te hebben en meer prikkelbaar te zijn.

Er zijn verschillende soorten hoofdpijnen die onderscheiden kunnen worden. Achterhoofd hoofdpijn wordt ook wel occipitalis neuralgie genoemd. Deze vorm van hoofdpijn kenmerkt zich door de drukkende of stekende hoofdpijn in het achterhoofd. Vaak komt deze vanuit de nek en trekt het door over de schedel. Deze soort hoofdpijn kan veel weg hebben van migraine of spanningshoofdpijn, maar is dus zeker iets anders.

Bij 123hoofdpijnweg.nl zijn we gespecialiseerd in het behandelen van verschillende soorten hoofdpijn, zo ook occipitalis neuralgie. Wanneer je al verschillende behandelingen en medicatie hebt geprobeerd, kun je bij ons terecht voor een meer alternatieve behandeling, waarbij we niet alleen je hoofdpijn verhelpen, maar deze ook weghouden.

 

hoofdpijn achterhoofd occiputaal
hoofdpijn achterhoofd occiputaal

Wat zijn de symptomen voor hoofdpijn in het achterhoofd?

Iedereen ervaart hoofdpijn anders, zo ook de hoofdpijn op het achterhoofd. Het kan zo zijn dat je last hebt van clusterhoofdpijn, migraine of spanningshoofdpijn. Heb je last van pijn in het achterhoofd, dan zijn er verschillende symptomen die je kunt ervaren.

Zo kan het dat je last hebt van een doffe pijn, dit is een pijn die minder intens is dan bijvoorbeeld een stekende pijn maar daardoor ook minder goed lokaliseerbaar is. Ook kan deze hoofdpijn voelen alsof er een strakke band om je hoofd heen zit die maar niet losser wil. Doordat hoofdpijn in het achterhoofd afkomstig is vanuit de nek, kun je hier ook klachten ervaren. Denk aan een stijve en gespannen nek.

De hoofdpijn kan zelfs zo erg worden dat je last krijgt van pijn schedelrand van het achterhoofd. Daarbij kan je eetlust verminderen en kun je behoefte hebben aan stilte en rust. Vaak wanneer je last hebt van hoofdpijn kunnen harde geluiden leiden tot kloppingen.

Oorzaken voor hoofdpijn in het achterhoofd

De hoofdpijn oorzaken zijn er na 25 jaar cliënten behandelen slechts 2. Je hoofd gestoten of je hart gestoten. Meestal is dit tijdens de vroege kindertijd hetgeen wat je vergeten bent. Bij hoofdpijn in het achterhoofd en bij de nek kan er ook een chakra meespelen achter op het hoofd. Deze kan open gaan of verkrampen. Dit centrum – de occiput – zit net boven je nek. Deze is verbonden met de nervus occipitalis de zenuw welke voor de uitstralende pijn zorgt. Indien dit centrum ver ontwikkeld is, heb je daar fysiek een grote bult op je schedel zitten. Het centrum is verantwoordelijk voor de communicatie met andere dimensies. Het uitbalanceren van lichtlijnen in je hoofd is het devies. Bij pijn achterhoofd corona is er wat anders aan de hand dan een simpele verkoudheid. Dan heb je mogelijk sowieso iets aan de spirituele betekenis van deze informatie. Wees bewust dat alle oude pijnen en energielekken zich intens manifesteren.

Kan je na een bezoek aan een arts de stress op de spieren en nekhernia uitsluiten dan is de hoofdpijn achterhoofd mogelijk een teken van spiritueel te ontwaken. Het chakra kan uit balans zijn of verkrampt zijn of open gaan. Dit kan allemaal gepaard gaan met hoofdpijn. Het occiput centrum of achterhoofdsbeen zijn bekend in de regulier geneeskunde en in oude spirituele scholen. Het wordt ook wel het Christos centrum genoemd. Volgens de Tibetaanse geneeskunde op het subtielere niveau van de klieren is het Occiput centrum de inlaat van alle energie waarna er een afsplitsing plaatsvindt naar de milt en de pijnappelklier. Vervolgens wordt vanuit deze beide centra de energie verdeeld naar alle chakra’s met de daaraan gekoppelde endogene klieren. Deze endogene klieren tezamen vormen ons hormoonstelsel.

Het Occiput chakra is verbonden met de kleine hersenen en is verantwoordelijk voor de communicatie met andere dimensies. De kleine hersenen representeren ons innerlijke kind. Het mentale denken heeft hier geen invloed op en kan dus geen invloed uitoefenen op de interpretatie van ontvangen informatie. In de reguliere geneeskunde is hieraan een zenuw verbonden. Deze tracht de spanning vanuit het chakra te kanaliseren.

 

levensboom kanalen
levensboom kanalen

Hoe ontstaat hoofdpijn in achterhoofd?

Hoofdpijn in het achterhoofd komt vaak vanuit de nek. Het kan zo zijn dat wanneer je hoofdpijn hebt in het achterhoofd, het doortrekt naar pijn in de schedelrand van het achterhoofd. De pijn kan van de nek dus doortrekken naar het achterhoofd en kan zo het gehele hoofd rondgaan.

Toch ontstaat deze hoofdpijn vaak in de nek, wat het gevolg is van overspannen nekspieren. Hoofdpijn ontstaat nooit vanuit de hersenen, deze zijn namelijk gevoelloos. Het gebied rondom de hersenen kan wel pijn geven. Oorzaken van hoofdpijn in het achterhoofd moeten dus uit het omliggende weefsel komen.

Verschillende andere oorzaken voor hoofdpijn achterhoofd

Een veelvoorkomende oorzaak van hoofdpijn in het achterhoofd zijn overspannen nekspieren. Dit kan komen door verschillende redenen. Een veelvoorkomende oorzaak hier weer van is stress en spanning. Door overmatige stress kunnen de spieren in de nek, schouders en het gezicht aanspannen. Ook lichamelijke inspanningen kunnen hiertoe leiden. Zo kun je je spieren overbelasten tijdens sporten, maar ook het veelvuldig aanspannen van je oogspieren bij computerwerk kan hiertoe leiden.

Andere oorzaken van te veel spanning op je nekspieren zijn je houding, vermoeidheid, overbelasting van de kauwspieren of zelfs voeding. Zo kan te veel cafeïne, chocola of kaas zorgen voor een disbalans. Bij vrouwen kan spanning op de nekspieren ook het gevolg zijn van hormonale schommelingen zoals een menstruatie.

Hoofdpijn aan de achterkant van het hoofd kan dus door verschillende oorzaken komen. Het is in principe een gevolg van overspannen nekspieren, wat voortkomt uit verschillende oorzaken. Er zijn verder ook specifieke oorzaken voor wanneer je hoofdpijn aan de linkerkant, rechterkant en zelfs aan je voorhoofd hebt!

 

dubbele octahedron of pyramide het pijnlichaam in je hoofd
dubbele octahedron of pyramide het pijnlichaam in je hoofd

 

Onze behandelwijze voor hoofdpijn achterhoofd

Bij 123hoofdpijnweg.nl werken we met een alternatieve behandelwijze. Wanneer je last hebt van hoofdpijn en deze maar blijft aanhouden, kun je naar de huisarts gaan. Dit doe je wanneer je vaak last hebt van hoofdpijn en hier ook vaak medicatie bij moet slikken. Maar ook wanneer de eerder gegeven adviezen van de arts niet werken, de hoofdpijn heftiger is dan normaal of je medicatie niet werkt. Dit zijn de momenten dat je je zorgen gaat maken om de pijn in het achterhoofd.

Heb je voor je gevoel alles gedaan wat je kunt doen en weet je huisarts het ook even niet meer, dan kun je bij ons terecht voor een alternatieve behandelwijze. Hierbij worden een aantal stappen gezet. Hierbij worden de drie lichtlijnen rechtgezet. Er zijn namelijk 3 lichtlijnen in het hoofd die zorgen voor de dynamiek. Wanneer deze zijn rechtgezet worden ze weer geactiveerd. Hierbij hebben ze een soort reset gekregen waardoor ze in een nieuwe configuratie komen. Dit moet ervoor zorgen dat de hoofdpijn stopt en ook niet meer terugkomt.

Het kan zo zijn dat de oorzaak van jouw pijn op het achterhoofd dieper ligt. Wanneer dit het geval is gaan wij ook hiermee aan de slag. Zo lossen we de traumatische ervaringen uit het verre verleden op die in lijn staan met jouw klachten. Hierbij hebben we natuurlijk ook jouw hulp nodig, het oplossen van deze ervaringen doen we daarom samen.

 

hoofdpijn achterhoofd hartzeer oorzaken
hoofdpijn achterhoofd hartzeer oorzaken

Wat kun je zelf doen tegen hoofdpijn achterkant hoofd?

Weet je nog niet goed of je toe bent aan een behandeling bij 123hoofdpijnweg.nl? Dan zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen om de hoofdpijn tegen te gaan. Zo kun je beginnen met het aanpassen van je dieet. Vooral cafeïne en alcohol spelen hier een grote rol in. Zorg ervoor dat je niet te veel cafeïne binnenkrijgt en dat je voldoende water drinkt. De grootste oorzaak van hoofdpijn in het achterhoofd is stress. Belangrijk is dus dat je deze stress zoveel mogelijk vermindert. Dit kun je doen door je slaappatroon in regelmaat te brengen. Om je stress te verlagen moet je voldoende rustmomenten inplannen op een dag. Wij begrijpen dat dit makkelijker is gezegd dan gedaan.

Het overbelasten van je spieren kan komen door werk of sporten. Wanneer je merkt dat je hier last van krijgt, moet je zorgen dat je lichamelijke belasting omlaag gaat. Heb je veel last van hoofdpijn, dan zijn er verschillende dingen die je zelf kunt doen om dit tegen te gaan. Werkt dit niet, neem dan contact op met je huisarts. Blijft je hoofdpijn aanhouden? Probeer dan onze behandeling. Dit is misschien wel de oplossing tegen blijvende hoofdpijn.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.