Hoofdpijn rechterkant migraine catastrofe ?

Hoofdpijn aan de rechterkant kan verschillende oorzaken hebben. Hoofdpijn is iets wat vaak voorkomt, bijna iedereen heeft er weleens last van en niemand ervaart dit hetzelfde. Vaak is hoofdpijn het gevolg van onschuldige dingen, zoals het hebben van een verkeerde houding of het te weinig drinken van water op een dag. Hoofdpijn heeft dan vaak ook geen blijvende gevolgen. Toch is het hebben van hoofdpijn vaak ontzettend vervelend. Het kan gaan van een zeurende pijn, tot een bonkende pijn.

Er kunnen verschillende soorten hoofdpijn worden onderscheiden. Elke vorm heeft zijn eigen klachten, maar ook gebieden waar ze voornamelijk voorkomen. Zo heb je migraine, clusterhoofdpijn, spanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en hoofdpijn door medicijngebruik. Het kan dus zo zijn dat je hoofdpijn een bijwerking is van een medicijn dat je neemt.

Hoofdpijn kan op een bepaalde plaats van het hoofd voorkomen, zo kan het dus goed dat je vooral hoofdpijn aan de rechterkant ervaart. Dit is een teken van migraine of clusterhoofdpijn, die beide een eenzijdige hoofdpijn veroorzaken. Bij 123hoofdpijnweg.nl specialiseren wij ons in het behandelen van hoofdpijn.

Hoe kan het dat je hoofdpijn aan de rechterkant hebt?

Zowel migraine als clusterhoofdpijn zijn een vorm van aanvalsgewijze hoofdpijn. Dit betekent dat de hoofdpijn plotseling als een soort aanval begint. Zo heeft de hoofdpijn aan de rechter kant van het hoofd niet een specifieke oorzaak. Niet iedereen heeft last van deze soorten hoofdpijn en dat is maar goed ook. Deze twee vormen worden namelijk als de ergste vorm van hoofdpijn gezien.

Wat is migraine?

Migraine is een vorm van hoofdpijn die in aanvallen komt. Niet veel mensen hebben last van deze zogeheten migraineaanvallen. Zo’n 10% van de bevolking heeft er jaarlijks last van, met een gemiddelde van 2 aanvallen per maand. Een migraineaanval kan van een halve dag tot 3 dagen duren. Hierbij ontstaat een bonzende pijn aan één kant van het hoofd.

Een migraineaanval begint bij de hersenstam, hier komen te veel prikkels binnen die de hersenstam doorsturen naar de hersenen en de hersenvliezen. Deze raken geïrriteerd waardoor hoofdpijn ontstaat. Bij migraine komt vaak ook een stekende pijn achter het oog kijken en kun je flitsen of schitteringen in dit oog gaan zien.

Wat is clusterhoofdpijn?

Clusterhoofdpijn is een relatief zeldzame, maar ernstige vorm van aanvallende hoofdpijn. De aanvallen komen meestal in delen, vandaar ook de naam. Zo kan het voorkomen dat er periodes zijn van enkele weken of maanden waarin deze aanvallen plaatsvinden. Daarnaast kunnen er ook periodes zijn van maanden of jaren waarin geen aanval plaatsvindt.

Clusterhoofdpijn geeft een brandende en stekende hoofdpijn aan de rechterkant. Deze pijn is erg heftig en kan zoveel pijn doen dat er niet gewerkt kan worden. Met alle ervaring van 123hoofdpijnweg.nl weet ik hoe vervelend het kan zijn om last te hebben van deze stekende hoofdpijn.

 

soorten hoofdpijn
soorten hoofdpijn

De symptomen van hoofdpijn aan de rechterkant

Bij deze verschillende vormen van ernstige hoofdpijn kun je naast stekende hoofdpijn aan de rechterkant ook nog last hebben van andere symptomen. Bij clusterhoofdpijn kan het zo zijn dat de pijn zo erg kan worden dat je niet door kunt gaan met wat je aan het doen bent. Je kunt zelfs last krijgen van een rood of tranend oog aan de kant waar de hoofdpijn zit en het kan daarnaast zorgen voor veel zweten en een onrustig gevoel.

Bij migraine krijg je te maken met een aanhoudende bonzende hoofdpijn die aan één kant van het hoofd plaatsvindt. Daarnaast kan het ook zorgen voor misselijkheid, overgeven en veel mensen krijgen te maken met last van hun ogen. Zo hebben ze last van schitterende of flitsende beelden en daarnaast een stekende pijn achter hun oog.

 

Dubbele octahedron of pyramide het pijnlichaam in je hoofd
dubbele octahedron of pyramide het pijnlichaam in je hoofd

 

Wat zijn de oorzaken van pijn in de rechterkant?

Iedereen kan weleens last krijgen van migraine of clusterhoofdpijn. Dit hoeft echt niet zo te zijn. Een klein deel van de bevolking heeft last van deze vormen van hoofdpijn. Hierbij valt op dat meer vrouwen dan mannen last hebben van migraineaanvallen.

Het hoofdpijn aan de rechterkant heeft meerdere oorzaken. Er zijn diverse factoren die een migraineaanval kunnen uitlokken. Zoals het hebben van sterke emoties zoals angst, depressie, stress en frustratie. Verder kunnen lichamelijke klachten, de omgeving of hormonen een trigger zijn voor het krijgen van een migraineaanval. Heb je last van een voedseltekort, onregelmatig eten of een lage bloedsuiker, dan kan het ook zo zijn dat je last krijgt van migraine.

Oorzaken van clusterhoofdpijn zijn bijvoorbeeld alcohol, kou en weinig zuurstof. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je op grote hoogte zit. Clusterhoofdpijn is niet iets wat je zomaar krijgt. Wanneer je vaker last hebt van deze ziekte zijn de hiervoor genoemde factoren een soort trigger om clusterhoofdpijn te krijgen. Wanneer je hier nooit eerder last van hebt gehad kan het voorkomen dat je hier wel ineens mee te maken krijgt. Wat clusterhoofdpijn precies veroorzaakt is niet duidelijk.

 

hoofdpijn rechterkant oorzaken
hoofdpijn rechterkant oorzaken en noodzaak spiritueel ontwaken

Wat te doen tegen hoofdpijn aan de rechterkant van het hoofd?

Voor zowel migraine als clusterhoofdpijn kun je medicatie innemen. Dit begint bij de normale pijnstillers zoals paracetamol of ibuprofen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je dit al vaker hebt geprobeerd en dat het niet werkt voor jou. Op dat moment kun je ook medicijnen aanvragen bij je huisarts. Deze werken op de bloedvaten in het hoofd. Een te hoge bloeddruk kan bijvoorbeeld ook voor hoofdpijn zorgen! Het krijgen van medicijnen tegen hoofdpijn heeft wel zo zijn nadelen. Zo hebben deze medicijnen vaak vervelende bijwerkingen. Daarnaast kan het zo zijn dat de medicijnen na een tijdje niet meer werken bij mensen. Dit gebeurt wanneer je langere tijd achter elkaar deze medicijnen slikt.

Om een hoofdpijn aan de rechterkant te voorkomen zijn er ook dingen die je kunt doen om dit tegen te gaan. Zo kun je proberen sterke emoties uit de weg te gaan, het hebben van weinig lucht en lichamelijke klachten verminderen.

Onze behandeling tegen hoofdpijn aan de rechterkant

Blijf je veel last hebben van hoofdpijn aan de rechterkant en trekt de pijn naar de schedelrand rechterkant? Dan kun je bij ons terecht. Bij 123hoofdpijnweg.nl hebben we ons gespecialiseerd in het oplossen en weghouden van extreme hoofdpijn.

Onze behandeling ziet er als volgt uit. De eerste stap is het rechtzetten van de drie lichtlijnen in je hoofd. Vervolgens zullen er twee van deze drie lijnen worden geactiveerd. Hierbij zorgen we ervoor dat deze lijnen een andere configuratie krijgen. Zo zorgen we er niet alleen voor dat je hoofdpijn weggaat, maar ook dat deze wegblijft. Dit doen wij door de achterliggende reden van je hoofdpijn op te zoeken. Samen gaan wij deze oplossen.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.