Hoofdpijn linkerkant migraine?

Het kan voorkomen dat je last hebt van hoofdpijn aan de linkerkant. Veel mensen hebben last van hoofdpijn, maar er kunnen veel verschillende soorten hoofdpijn worden onderscheiden, waaronder migraine, clusterhoofdpijn (oogmigraine), CPH hoofdpijn, spanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en hoofdpijn door medicijngebruik. Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende vorm van hoofdpijn. Wanneer je hoofdpijn ervaart is dit waarschijnlijk waar je last van hebt. Spanningshoofdpijn bevindt zich door het gehele hoofd en kan van een licht zeurende pijn tot een stekende hoofdpijn leiden.

Bij migraine en clusterhoofdpijn heb je last van een enkele kant van je hoofd. Heb jij hoofdpijn aan de linkerkant van je hoofd, dan heb je waarschijnlijk te maken met een van deze twee. De symptomen zijn ongeveer gelijk. Wel kun je ze onderscheiden door te kijken naar hoe je je voelt. Bij migraine wil je graag zo stil mogelijk liggen of zitten in een donkere kamer. Zo geef je jezelf zo min mogelijk prikkels. Maar bij clusterhoofdpijn wordt je juist onrustig. Hierbij ga je lopen of blijf je draaien in bed.

Beide gevallen geven een enorm stekende hoofdpijn aan de linkerkant. Ook heeft niet iedereen last van migraine of clusterhoofdpijn. Dit is iets wat vaak in aanvallen komt en waar je geregeld last van hebt. Daarnaast kan de pijn zich afwisselen in de linker- of rechterkant. Bij 123hoofdpijnweg.nl nemen we elke hoofdpijn serieus en helpen we je in het behandelen hiervan.

De spiritualiteit van hoofdpijn linkerkant

De linkerkant in het lichaam staat in verbinding met de relaties met vrouwen. Zo neem je het leven van je moeder, je grootmoeder, maar ook andere vrouwelijke relaties die je hebt, mee. Pijn in de linkerkant van je hoofd kan spiritueel worden uitgelegd. Wij weten dat hoofdpijn vaak het gevolg is van te veel stress en te weinig water drinken. Toch is er symbolisch ook een goede verklaring aan te geven.

Pijn in je hoofd betekent dat er te hoge druk op je hoofd staat. Vormt deze pijn zich in hoofdpijn aan de linkerkant, dan kan dit betekenen dat je niet genoeg naar je gevoel, emoties en intuïtie luistert. Ook zegt dit dat jij je gevoel onderdrukt. Om de hoofdpijn aan de linkerkant tegen te gaan, is dit een punt waar je je op kunt focussen.

 

soorten hoofdpijn rechterkant duidt op migraine
Soorten hoofdpijn rechterkant duidt op migraine

Hoe ontstaat hoofdpijn aan de linkerkant?

Clusterhoofdpijn is iets wat gelukkig zelden voorkomt. Dit is namelijk een enorm stekende hoofdpijn die als erg heftig wordt ervaren. Heb je last van migraine, dan ben je waarschijnlijk wel bekend met pijn in de linkerkant.

Migraine is een aanval van hele erge hoofdpijn. Zo’n aanval kan een halve dag duren, maar kan ook tot drie dagen aanhouden. Wanneer je last hebt van migraine, heb je vaak bonzende pijn aan één kant van je hoofd. Dit kan dus zowel aan de linkerkant als aan de rechterkant zijn. Aan welke kant jij last hebt kan dus spiritueel worden uitgelegd.

Bij een migraineaanval kan je naast de bonkende hoofdpijn ook last krijgen van je ogen of van misselijkheid. Om migraine tegen te gaan kun je pijnstilling slikken. Denk bijvoorbeeld aan paracetamol en wanneer dat niet helpt kun je kiezen voor ibuprofen. Tijdens een migraineaanval kan het fijn zijn om je af te zonderen in een donkere kamer waarbij je zo min mogelijk prikkels krijgt.

De symptomen van hoofdpijn linkerkant

Zoals hiervoor al kort is besproken zijn er verschillende symptomen die komen kijken bij hoofdpijn aan de linkerkant van het hoofd. Ook is het zo dat iedereen hoofdpijn anders ervaart en andere symptomen heeft.

Bij hoofdpijn aan de linkerkant kun je last hebben van zeurende pijn, maar ook van een stekende hoofdpijn. Daarnaast kan het doortrekken naar de schedelrand. Op die manier krijg je ook last van pijn op de schedelrand aan de linkerkant van je hoofd.

Verder kunnen er naast hoofdpijn ook andere symptomen bijkomen. Denk aan pijn in en achter je oog, maar ook het zien van schitterende en flitsende beelden. Verder kan de hoofdpijn zo heftig zijn dat je last krijgt van duizeligheid, misselijkheid, gevoeligheid voor geluid en licht. Niet iedereen ervaart zulke heftige klachten. Het kan dan ook zo zijn dat je na het nemen van paracetamol geen last meer hebt van je hoofdpijn aan de linkerkant.

 

dubbele octahedron of pyramide het pijnlichaam in je hoofd
Dubbele octahedron of pyramide het pijnlichaam in je hoofd

 

Wat zijn de oorzaken van hoofdpijn linkerkant?

Er zijn ontzettend veel oorzaken die zorgen voor hoofdpijn. Zo zijn er ook voor hoofdpijn aan de linkerkant verschillende specifieke oorzaken. Zoals hiervoor al werd genoemd, kun je hoofdpijn aan één kant van het hoofd krijgen als gevolg van migraine of clusterhoofdpijn. Verder kan deze hoofdpijn aan de linkerkant ook het gevolg zijn van klachten vanuit de nek, een voorhoofdsholteontsteking of het overmatig gebruik van pijnstillers.

Migraine en clusterhoofdpijn zijn dingen die je wel of niet hebt. Er zijn geen bepaalde factoren die deze soorten van hoofdpijn veroorzaken. Wanneer je last hebt van migraine zijn er wel factoren die dit kunnen triggeren. Denk bijvoorbeeld aan sterke emoties zoals veel stress, angst en frustratie.

Verschillende oorzaken van hoofdpijn kunnen zijn stress, maar ook het hebben van een verkeerde houding. Verdere oorzaken zijn te vinden in het drinken van te weinig water, vermoeidheid of schommelingen in de hormoonbalans.

 

hoofdpijn linkerkant oorzaken
Hoofdpijn linkerkant onderliggende oorzaken

Onze behandeling bij hoofdpijn linkerkant

Bij 123hoofdpijnweg.nl staan we voor je klaar, welke soort hoofdpijn je ook hebt. Wij zijn gespecialiseerd in het verminderen of zelfs stoppen van chronische hoofdpijn zoals hoofdpijn aan de linkerkant. Wij doen dit door te werken met de lichtlijnen in je hoofd. Deze lichtlijnen staan met jou in verbinding, maar ook met ervaringen uit het verleden. Dit is dan ook waar je hoofdpijn vandaan komt. Om ervoor te zorgen dat deze verholpen wordt, activeren we deze lichtlijnen.

Dit doen wij zo, dat ze worden geactiveerd met een andere, nieuwe configuratie. Dit is hoe we jouw hoofdpijn aan de linkerkant gaan voorkomen. Deze nieuwe configuratie zorgt ervoor dat het pijnlichaam verdwijnt, samen met de chronische hoofdpijn. Tijdens de behandeling gaan we op zoek naar dit pijnlichaam in je hoofd.

Tijdens deze zoektocht gaan we ook de strijd aan met hartzeer en oude traumatische herinneringen. Omdat je hoofdpijn aan de linkerkant is, houden we ook rekening met de spirituele betekenis die hieraan vastzit. Namelijk dat je niet goed naar je gevoel en emoties luistert. De kans is groot dat dit ook te maken heeft met oude herinneringen.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.