Hoofdpijn vanuit nek Cervicogene hoofdpijn

Hoofdpijn vanuit nek of cervicogene hoofdpijn is een veel voorkomende vorm (20%) welke aanhoudende en erge klachten kan opleveren. Denk daarbij aan misselijk of moe of duizelig zijn. Deze chronische hoofdpijn wordt vaak verward met migraine en spanningshoofdpijn. De symptomen lijken op elkaar. Hoofdpijn verhelpen heeft al 25 jaar in mijn rol als genezend medium mijn aandacht. De oorzaak van hoofdpijn achterhoofd nek gaat vaak heel ver terug naar de kindertijd of zelfs toen je moeder van je zwanger was. Doordat de spirituele betekenis achter de lichamelijk klachten wordt gezocht, leren we jou hier geen hoofdpijn oefeningen.

Oorzaak stress bij Cervicogene hoofdpijn

De spierspanning vanuit de schouders naar de nek toe wordt meestal als de primaire oorzaak aangeduid. Er is dan sprake van stress bij de patiënt. Als je veel energie in een te kleine ruimte stopt krijg je stress. Bovendien is de richting of flow van de energie is weg. De emotie onzekerheid sluipt naar binnen.

Oorzaak een fysiek ongeluk

Een tweede secundaire oorzaak is de shock energie van een oud ongeluk waarvan de spanning voor een acute hoofdpijn zorgt. Deze pijn kan je jarenlang niet ervaren hebben. Dit hoeft geen whiplash te zijn. De spanning manifesteert zich in jouw geval in hoofdpijn.

Oorzaak oud hartzeer bij hoofdpijn vanuit nek

De mogelijke derde oorzaak is oud hartzeer als gevolg van een traumatische ervaring uit de vroege kindertijd of de zwangerschapsfase bij je moeder in de baarmoeder. Overigens in het donker in water. Meestal zijn we deze omstandigheden vergeten. De dominante of boze energie van een volwassene heb je jezelf aangetrokken en getracht een plaats gegeven destijds. Jaren later wil deze emotionele lading jouw energiehuishouding verlaten. De hoofdpijn is hiertoe een teken. Je ziel wil je iets vertellen. Over deze fysieke trauma en hartzeer trauma oorzaken kan je meer achtergrond informatie bij oorzaken hoofdpijn aantreffen.

Oorzaak spirituele groei Occiput chakra

Een vierde minder bekende oorzaak van hoofdpijn vanuit nek is een chakra onderaan de schedel waar de nek stopt. Deze chakra is verbonden met de kleine hersenen en is verantwoordelijk voor de communicatie met andere dimensies. De kleine hersenen representeren ons innerlijke kind. Het mentale denken heeft hier geen invloed op en kan dus geen invloed uitoefenen op de interpretatie van ontvangen informatie. In de reguliere geneeskunde is hieraan een zenuw verbonden. Deze tracht de spanning vanuit het chakra te kanaliseren.

hoofdpijn achterhoofd occiputaal
hoofdpijn achterhoofd occiputaal

Kan je na een bezoek aan een arts de stress op de spieren en nekhernia uitsluiten dan is de hoofdpijn vanuit nek mogelijk een teken om spiritueel te ontwaken. Het chakra kan uit balans zijn of verkrampt zijn of open gaan. Dit kan allemaal gepaard gaan met hoofdpijn. Het occiput centrum of achterhoofdsbeen zijn bekend in de regulier geneeskunde en in oude spirituele scholen. Het wordt ook wel het Christos centrum genoemd. Volgens de Tibetaanse geneeskunde op het subtielere niveau van de klieren is het Occiput centrum de inlaat van alle energie waarna er een afsplitsing plaatsvindt naar de milt en de pijnappelklier. Vervolgens wordt vanuit deze beide centra de energie verdeeld naar alle chakra’s met de daaraan gekoppelde endogene klieren. Deze endogene klieren tezamen vormen ons hormoonstelsel.

levensboom kanalen
levensboom kanalen

In de onderstaande figuur uit mijn in 2013 gepubliceerde boek Oneness Effort zie je dat er vanuit een onderbewuste een krachtige werking uitgaat op de kwestie hoofdpijn vanuit nek. Kies voor spiritueel ontwaken en stop met pijnstillers slikken.

hoofdpijn vanuit nek hartzeer oorzaken
hoofdpijn vanuit nek hartzeer oorzaken

Behandelwijze hoofdpijn vanuit nek

Bij alle vormen van acute en chronische hoofdpijn heb ik een uitgesproken mening over de oorzaken. Behandelen van alle soorten hoofdpijn met verschillende klachten is gestoeld op het meer dan 25 jaar. De aanpak is primair samengevat als volgt:

  1. Het rechtzetten van 2 lichtlijnen in het hoofd
  2. Het activeren van 2 lichtlijnen in het hoofd
  3. De intentie hanteren dat de lijnen in nieuwe configuratie blijven
  4. Hartzeer oplossen een traumatische ervaring uit het verre verleden.

De aanpak is gestoeld op de Heilige Geometrie van ondermeer de Hyper hyper-octaëder hetgeen ons pijnlichaam symboliseert. Door het uitlijnen en heractiveren van lichtlijnen verdwijnt het gewaar worden van de chronische pijn. Onderstaand figuur geeft een vier dimensionale weergave van deze geometrische vorm.

dubbele octahedron of pyramide het pijnlichaam in je hoofd
dubbele octahedron of pyramide het pijnlichaam in je hoofd

Deze vorm representeert jouw pijnlichaam in je hoofd. Daarom heeft het mijn aandacht gehad gedurende de zoektocht en het jarenlang oefenen met deze vorm in mijn praktijk. Maak gebruik van deze ervaring bij jouw zoektocht om acute hoofdpijnklachten voor te zijn. Oud hartzeer of een fysiek ongeluk heeft gezorgd voor het imploderen van deze Heilige Geometrie vorm en zorgt dan voor hoofdpijn aanvallen.

Welkom in mijn praktijk voor hoofdpijn vanuit nek

Mocht je al jaren verstrikt zitten in de symptoom bestrijding met pijnstillers en je leven is niet dragelijk. Neem die stap en probeer het ook. Je bent van harte welkom in mijn praktijk voor de behandeling! Ook voor hoofdpijn voorhoofd, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn en CPH Hoofdpijn. Mijn praktijk tref je aan in de regio Haarlem maar ook heel goed online in het Nederlands, Spaans en in het Engels. Dus in heel Nederland. Met healing op afstand verzorg ik onderliggende trauma’s van allerlei ziektebeelden. Bij voorkeur eerst een face2face intake gesprek in mijn praktijk ook als je ver weg woont.

Daarna kan het coachen en behandelen heel goed op afstand. Ben goed bereikbaar voor vervolgsessies in de volgende omliggende plaatsen vanuit de regio. Roep de drukkende of stekende hoofdpijn bij Cervicogene hoofdpijn een halt toe. Voorkom dat je misselijk, moe of duizelig bent. Zie je graag voor een serie energetische therapie behandelingen in mijn praktijk en voor een eerste ontmoeting voor je hoofdpijn vanuit nek!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.