Zelfmoordhoofdpijn

Zelfmoordhoofdpijn is een ander woord voor clusterhoofdpijn. Hier beschrijvingen we allereerst de verschillen met migraine hoofdpijn om vervolgens de clusterhoofdpijn symptomen te beschrijven en uit te leggen waarom het ook wel zelfmoordhoofdpijn wordt genoemd.

Symptomen migraine hoofdpijn

Laten we beginnen met migraine. Migraine kan variëren van mild tot ernstig, meestal aan één kant van het hoofd. Ze komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Een migraine kan zeer invaliderend zijn. Lawaai, licht en soms zelfs geuren kunnen het verergeren. Het enige wat je wilt is onbeweeglijk in bed liggen in volledige duisternis en stilte. Sommige mensen krijgen troost van ijspakken op hun hoofd. Ze kunnen worden behandeld met vrij verkrijgbare medicijnen of voorgeschreven medicijnen. Deze hoofdpijn kan uren of zelfs dagen aanhouden.

Symptomen zelfmoordhoofdpijn of clusterhoofdpijn symptomen

Nu voor clusterhoofdpijn. Het woord hoofdpijn is het enige echte verband tussen deze twee aandoeningen. Een cluster begint meestal als pijn achter het oog of erboven aan één kant van je hoofd. Het voelt alsof er een dolk in het vuur is gestoken en vervolgens in je oogbol is geschoven en gedraaid. Het gevoel van branden is een lijdensweg. Vervolgens wordt je neus aangetast. Het neusgat aan de aangedane zijde raakt erg verstopt, maar loopt tegelijkertijd. Proberen te snuiven of je neus te snuiten is afschuwelijk. Het voelt als of er een mes door dat neusgat recht in de hersenen wordt geschoven en je schreeuwt het uit.

zelfmoord hoofdpijn
zelfmoord hoofdpijn

De pijn wordt te heftig

Dan wil je natuurlijk door je mond ademen. Maar elke tand aan de aangedane zijde voelt alsof een blootliggende zenuw naar buiten hangt. Ademen door je mond voelt alsof de lucht die zenuwen raakt en het is ondraaglijk. Het oor aan dezelfde kant wordt ook aangetast. Er bouwt zich een enorme druk op achter het trommelvlies, dat in je hoofd kan aanvoelen als een muur van kokend bloed die er doorheen moet barsten.

Tranende ogen een belangrijk symptoom

Je oog zwelt dicht en tranen vloeien uitbundig. De tranen voelen warm aan op je huid. Het symptoom dat me altijd het vreemdst lijkt ende allermoeilijkste moeilijkste om sociaal gezien mee om te gaan, is je haar. Het voelt alsof je elke lok van je haar aan de zijkant van je hoofd kan voelen. En elk haartje staat in brand. Het is typisch dat mensen je willen troosten door juist je hoofd te aaien. De pijn die dat met zich meebrengt, wordt meestal gevolgd door een fysieke reactie om de hand van die persoon weg te slaan.

Zelfmoordhoofdpijn en relatie met depressie

In tegenstelling tot migraine, waardoor je in bed wil liggen en niet wil bewegen, kun je tijdens een cluster niet stil zitten. Het is bijna als een poging om weg te rennen van de pijn. Jij rent, je schommelt heen en weer, je huilt, je vloekt, je smeekt God om verlichting en soms smeek je God om te sterven. Soms sla je met je hoofd tegen de muur of stoot je herhaaldelijk met je hoofd.

De redenen variëren van de pijn van je hoofd willen afleiden tot jezelf bewusteloos willen slaan. Zelfmoordfantasieën komen vaak voor. Het maakt niet uit of je normaal gesproken geen depressie hebt in het leven. Het verlangen om te sterven is overweldigend omdat je de pijn niet meer kunt verdragen. Patiënten met clusterhoofdpijn hebben 20 keer meer kans om zelfmoord te plegen dan andere mensen.

Zelfmoord gedachten aangrijpend

De meeste mensen die zelfmoord overwegen, willen niet echt dood, ze weten gewoon niet hoe ze de pijn die ze doormaken moeten verwerken of elimineren. De eerste tekenen van een suïcidaal persoon zijn depressie, gevolgd door isolationisme en uiteindelijk suïcidale idealisering. Denk eraan, want als je zelfmoord pleegt, ga je ook de mensen vermoorden die van je houden. Wat als je wilt dat je familie die pijn voelt?

Dan heb ik slecht nieuws, de beste wraak is niet om je leven te beëindigen, de beste wraak is om sterker te worden en beter te bewijzen dat ze ongelijk hebben. Over depressief en suïcidaal voelen, blijft er een enorme hoeveelheid stigma rond depressie, maar als we kijken naar waar een gemiddeld mens mee te maken heeft, zijn depressieve gevoelens volkomen normaal, inderdaad, te verwachten. We hoeven onze ellende niet te vergroten met het gevoel dat het ongebruikelijk of ongerechtvaardigd is.

Is er een oplossing voor zelfmoordhoofdpijn?

Accepteer de oorzaak die je de razende pijn bezorgt. En je zelfmoordhoofdpijn wilt noemen. Ja, het is triest, het is hartverscheurend, het is ondraaglijk. Maar de mensen met de slechtste clusterhoofdpijn aanvallen hebben het overleefd. De aanvallen zijn slechts een fase. Geloof me, zelfs de ergste is ook een fase. En het zal ook voorbij gaan, net zoals de goede momenten in je leven weer voorbij gaan. Speel met een kind dat is de beste remedie. Een schattige glimlach kan je al je pijn in een oogwenk doen vergeten.

En vervul je dromen en werk hard en verdien het om die lang vergeten droom te vervullen die je op school had. Een solo trip, raften, kamperen, paragliden, tuinieren, viool, gitaar…alles. Geef het gewoon een kans.

Zware tijden met zelfmoordhoofdpijn

Moeilijke tijden duren niet voor eeuwig, moeilijke mensen wel. Iedereen wil een diamant zijn, hoe meer hij wordt geslepen, hoe helderder hij schittert. Vergeet niet dat diamanten worden gemaakt onder druk van vuile steenkool. Voordat je het licht kunt zien, moet je eerst de duisternis achter of onderliggend van jouw zelfmoordhoofdpijn overwinnen. Iedereen wil geluk, niemand wil pijn. Je kunt geen regenboog hebben zonder regen. Misschien begrijp je het vandaag of morgen niet, maar uiteindelijk zal het goddelijke aspect in jouw leven openbaren waarom je alles hebt doorstaan wat je hebt gedaan.

Hoe kom je nu van de zelfmoordhoofdpijn af?

Er zijn clusterhoofdpijn medicijnen welke een verlichting geven. Wij staan een natuurlijke energetische behandeling voor. Lees meer over de ervaringen van CPH hoofdpijn cliënten en hun aanbevelingen. CPH hoofdpijn is de meeste extreme vorm van clusterhoofdpijn en de meest extremen zelfmoordhoofdpijn! Met de spirituele geneeswijze kan ik jouw van je hoofdpijn af helpen. Plan een gratis zoom meeting in om kennis te maken.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.