Meteen naar de inhoud
Home » Hoofdpijn Soorten

Hoofdpijn Soorten

Hoofdpijn en de behandeling daarvan heeft jarenlang onderzoek en veel oefenen met patiënten gevergd. De titel van de website duiden we als volgt. 123 refereert naar de 3 lichtlijnen in en rond ons hoofd. De weg wijst naar de innerlijke weg om hoofdpijn structureel te behandelen zonder dat er producten of medicijnen nodig zijn. We geven een korte toelichting op de hoofdpijn soorten waarmee eerder ervaring is opgedaan. Dit betreft hoofdpijn voorhoofd maar ook clusterhoofdpijn en CPH hoofdpijn. Na en tijdens een hersentumor operatie is op afstand ook ervaring opgedaan om deze operatie energetisch te ondersteunen.  

CPH aanbeveling en meest extreme vorm van hoofdpijn

CPH hoofdpijn aanbeveling:Kwam via Jyotisha via internet in zijn praktijk. Heb al 27 jaar last van ernstige hoofdpijn. Ben in die periode 2 keer in het ziekenhuis opgenomen. Heel het reguliere traject heb ik afgerond. Wilde evenwel geen operatie in mijn hoofd dat vond ik te riskant en er is geen garantie op succes. Er is in feite geen goede reguliere behandeling. De impact op je leven van de ziekte van Sjaastad is dat je geen leven meer hebt. Ben eind 2020 en begin 2021 vijf keer gedurende 11 weken op consult geweest.

Na elke consult had ik steeds minder en minder intense hoofdpijn aanvallen gehad. Na deze behandelingen gaat het super ik heb 500 procent mijn leven weer terug. Kan weer alles eten en heb geen aanvallen meer. Dat waren er eerst tientallen per dag. Heel veel dank. Jyo en Linda zijn hele lieve mensen, ze doen alles wat mogelijk is om je te helpen!!!

Ton Kandelaars

hoofdpijn verstoord energieveld
hoofdpijn verstoord energieveld

Hoofdpijn Soorten

Soorten hoofdpijn zijn er qua typen, intensiteiten, locaties en ook qua frequencies. Typen zijn migraine, clusterhoofdpijn, cervicogene, sinus, stress of spanningshoofdpijn. Qua intensiteit kennen we drukkende, stekende, bonzende, kloppende en hevige hoofdpijn achterhoofd. Qua locatie kennen we hoofdpijn rechterkant, achter het oog, hoofdpijn voorhoofd en linkerkant. De intensiteit kenmerkt zich door elke dag, chronische-, vaak – en aanhoudende hoofdpijn. Ook is er nog wakker worden met hoofdpijn, hoge bloeddruk hoofdpijn, hoofdpijn en misselijk moe en hoofdpijn zwanger. De randvoorwaarde welke nodig is voor het balanceren van alle soorten hoofdpijnen is spiritueel ontwaken.

hoofdpijn spiritueel ontwaken
Hoofdpijn Spiritueel Ontwaken

Soorten hoofdpijn

Op deze pagina bespreek ik ten eerste alle 4 de typen hoofdpijnen. Ten tweede vertel ik over een 25 jaar durend proces in het behandelen van de soorten  hoofdpijn. Heb een andere meer spirituele kijk op de oorzaken hoofdpijn. De onderstaande figuur geeft aan waar de pijn zit voor een eerste diagnose.

Hoofdpijn Voorhoofd

Bij deze vorm zit de pijn achter het voorhoofd en bij de jukbeenderen. Hoofdpijn voorhoofd is een vorm welke jarenlang weg kan wegblijven en zich opeens weer manifesteert. Het wordt ook wel sinus hoofdpijn genoemd. 

Clusterhoofpijn

Bij deze variant heb je hoofdpijn achter een oog. Het heet ook wel clusterhoofdpijn. Het is een vorm welke door lichte medicijnen nauwelijks te behandelen is. Alleen zware medicijnen helpen de pijn te verlichten. Kies voor een aanpak welke naar de oorzaken gaat. En medicijngebruik overbodig maakt. klik op de vooruit en achteruit symbolen naast te handen om alle aanbevelingen te lezen.

Spanningshoofdpijn

Bij deze hoofdpijn zit de spanning als een band om je hoofd. Voor meer informatie zie spanningshoofdpijn. Deze komt vaker voort uit hartzeer dan vanuit de shock vanuit een fysiek ongeluk. Het hartzeer veroorzaakt stress totdat je het wilt aanschouwen en erop wilt reflecteren. Anders blijf je situaties aantrekken welke je op het oude hartzeer blijven wijzen.

Migraine

Bij deze soort zit de pijn aan 1 kant van het gezicht de hoofdpijn linkerkant of hoofdpijn rechterkant. Voor meer informatie zie Migraine Hoofdpijn. Deze vorm gaat gepaard met klachten zoals misselijkheid, gal spugen en je opsluiten in een donkere kamer. Na elke migraine aanval heb je hersteltijd nodig om je vitaliteit te heroveren. Ook met gebruik van pijnstillers hebben veel patiënten deze tijd ook nodig. Bij vrouwen lopen deze aanvallen vaak synchroon met hun cyclus. De impact op iemands sociale leven met migraine is serieus. Meestal kan er niet gepland worden, treden de aanvallen regelmatig op tijdens weekend of vakanties, werkgevers vinden het niet zo prettig en heeft het financiële impact qua kosten en carrière mogelijkheden.


Oogmigraine aanbeveling

Oogmigraine aanbeveling: Ik ben in contact gekomen met de praktijk door mijn tante. Had veel positieve verhalen gehoord en ben dus naar de praktijk gegaan. Ik had veel last van hoofdpijn bij mijn oog – clusterhoofdpijn een vorm van migraine – en voelde mij niet lekker. Heb zeker wel 5 jaar 2 to 3 keer per week last van aanvallen gehad. Ik heb veel onderzoek in het ziekenhuis gehad, fysiotherapie en mensendieck. Acupunctuur en een natuurarts. Ik kon veel minder afspreken met vriendinnen en geen leuke dingen doen. Vaak moest ik thuis blijven en heb dus veel lesstof gemist op school. Ik heb 4 consulten gehad gedurende 6 weken in 2020. Na het eerste consult was mijn hoofdpijn minder en na het vierde consult was de hoofdpijn helemaal weg.

Dat mijn hoofdpijn weg is en dat ik jyo heel erg dankbaar ben! Ik ben meer gaan afspreken met vriendinnen en ben weer leuke dingen gaan doen. Hopelijk kan ik mij weer goed concentreren op school. Na alles wat we al geprobeerd hadden had ik nooit verwacht dat dit mij nog zou helpen, de hoop was op. Ben natuurlijk heel blij dat ik bij jyo terecht ben gekomen. Ik ben jyo heel dankbaar! Zou iedereen adviseren die twijfelt, doe het! Mijn hoofdpijn had een grote impact op mijn leven en ik ben zo blij dat ik er eindelijk van af ben.Anna van de Minkelis

Migraine aanbeveling

Migraine aanbeveling: Via zijn lieve vrouw Linda kwam ik in contact met Jyotisha. Had veel last van migraine aanvallen. Ik had er vanaf mijn pubertijd last van. Kon soms niet normaal meer functioneren. Ben 1x bij Jyotisha geweest voor een behandeling in 2015. ik voelde me alsof ik uit mijn lichaam werd getild alle lijnen in mijn hoofd werden recht gezet. Voor 2015 had ik wekelijks migraine en na dit bezoek is dat terug gelopen naar een paar keer per jaar. Tot op de dag van vandaag in juli 2020. Voel me nu veel beter. Ik leefde destijds op migraine pillen.

Je bent zo goed in wat je doet. Je hebt al meerdere mensen die ik ken van pijn af geholpen. Of dat de pijn vele malen minder is. En ik vind jullie ook pure lieve mensen. Stop met pijnstillers en maak een afspraak. ik denk dat het namelijk belangrijker is als lichaam en geest in balans komen.Antara Nuijens Blok

Hoofdpijn Achterhoofd

Een vierde minder bekende oorzaak van hoofdpijn vanuit nek is een chakra onderaan de schedel waar de nek stopt. Deze chakra is verbonden met de kleine hersenen en is verantwoordelijk voor de communicatie met andere dimensies. De kleine hersenen representeren ons innerlijke kind. Het mentale denken heeft hier geen invloed op en kan dus geen invloed uitoefenen op de interpretatie van ontvangen informatie. In de reguliere geneeskunde is hieraan een zenuw verbonden. Deze tracht de spanning vanuit het chakra te kanaliseren.

Hoge Bloeddruk Hoofdpijn

Hoge bloeddruk hoofdpijn wordt veroorzaakt door de stress op je hart. Deze druk reflecteert of straalt uit naar je hoofd toe. Het kan stekende, bonkende, drukkende en milde tot extreme hoofdpijnklachten geven. De locatie kan zijn aan de linkerkant, rechterkant, voorkant of achterkant van je hoofd. Branderigheid van ogen, rood doorlopen ogen of een rode vlek zijn hoge bloeddruk symptomen. Laat je bloeddruk meten bij de huisarts! Kramp in en achter je oog wijst meer op clusterhoofdpijn.

Jouw acute symptomen en klachten van allerlei soorten en voorkomende varianten zoals tension hoofdpijn zijn goed te behandelen. Wat je primaire klachten ook zijn we nemen je serieus. De spirituele betekenis van hoofdpijn geven we handen en voeten in ons spiritueel centrum. De lichamelijke klachten door medicijnen lees pijnstellers te slikken is symptoombestrijding. Je bent dan ook van harte welkom in mijn praktijk voor een serie energetische therapie behandelingen zonder medicijnen, zonder oefeningen, zonder supplementen voor alle soorten hoofdpijn!