Hoofdpijn voorhoofd behandelen

Een groot deel van de bevolking heeft weleens last van hoofdpijn. Vaak gaat dit om hoofdpijn in het voorhoofd, wat ook wel sinus hoofdpijn wordt genoemd. Er zijn in totaal vijf verschillende soorten hoofdpijn te onderscheiden. Dit zijn spanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en hoofdpijn door pijnstillers. De verschillende soorten hoofdpijn hebben ook andere oorzaken en symptomen.

De klachten van hoofdpijn verschillen per persoon en per keer. Het kan uiteenlopen van een lichte, drukkende pijn, tot een bonzende of stekende hoofdpijn in het voorhoofd. Zo kun je bij sinus hoofdpijn last krijgen van pijn in de neus, een loopneus en een vol gevoel in je oren.

De spanningshoofdpijn wordt gezien als de ‘normale’ hoofdpijn en komt dan ook het meeste voor. De oorzaak van spanningshoofdpijn is vaak moeilijk om achterhaald te worden. Bij 123hoofdpijnweg.nl kan ik een aantal oorzaken van hoofdpijn onderscheiden.

 

hoofdpijn voorhoofd
hoofdpijn voorhoofd

 

Wat zijn de oorzaken van voorhoofd hoofdpijn?

Zoals hiervoor werd benoemd zijn er verschillende oorzaken die tot hoofdpijn leiden. Een oorzaak voor voorhoofd hoofdpijn kan al een verkeerde houding zijn. De oorzaken van hoofdpijn moeten namelijk gezocht worden in en rondom het hoofd. Het hersenweefsel zelf is gevoelloos. Bij een verkeerde houding kunnen er spierknopen ontstaan die door kunnen trekken naar het hoofd.

Andere oorzaken van hoofdpijn kunnen zijn stress en vermoeidheid. Door stress kun je bijvoorbeeld slechter in slaap komen, waardoor je hersenen geen rust krijgen en je vermoeidheid voelt. Hierdoor ben je gevoeliger voor prikkels van buitenaf en kan er pijn in het voorhoofd ontstaan.

Ook het te veel drinken van alcohol en cafeïne, of juist het te weinig drinken van water kan leiden tot voorhoofd hoofdpijn. Je hersenen hebben namelijk genoeg vocht nodig gedurende de dag. Alcohol en cafeïne zorgen er juist voor dat vocht sneller je lichaam verlaat. Dit in combinatie met een lage waterinname zorgt voor een lichte vorm van uitdroging. Waarbij je lichaam door hoofdpijn probeert te vertellen dat je te weinig vocht hebt.

De laatste veel voorkomende oorzaken van hoofdpijn in het voorhoofd zijn hormonale factoren en medicatiegebruik.

De meest voorkomende kenmerken van voorhoofd hoofdpijn

Je voorhoofd staat in verbinding met onder andere je gezicht. Hoofdpijn in het voorhoofd wordt ook wel sinus hoofdpijn genoemd. Sinussen zijn kleine, met lucht gevulde ruimten in het bot van je schedel. Dit is dan ook de reden dat wanneer je last hebt van hoofdpijn in het voorhoofd, je ook last krijgt van onder andere een loopneus, een vol gevoel in je oren en een zwelling in je gezicht. Deze verschillende plekken staan met elkaar in verbinding door de sinussen. Wanneer je last hebt van sinus hoofdpijn, heb je dus ook last van hoofdpijn boven de ogen en je voorhoofd.

Deze vorm van hoofdpijn komt ontzettend veel voor en is bijna nooit iets ernstigs. Jouw hoofdpijn kan veel verschillende oorzaken hebben die je vaak ook zelf kunt behandelen.

 

dubbele octahedron of pyramide het pijnlichaam in je hoofd
dubbele octahedron of pyramide het pijnlichaam in je hoofd

 

Hoe kun je zelf je hoofdpijn voorhoofd behandelen?

Heb je vaak last van hoofdpijn, dan zijn er verschillende dingen die je kunt uitproberen. Je kunt de stekende voorhoofd hoofdpijn namelijk gemakkelijk zelf behandelen. Wanneer je alles hebt geprobeerd en het niet werkt, wordt het tijd om een dokter te bezoeken.

Dingen die je kunt doen om je hoofdpijn te behandelen zijn de inname van alcohol en cafeïne verminderen. Drink bijvoorbeeld maximaal 10 glazen alcohol per week en zo’n 2 tot 3 kopjes koffie per dag. Daarnaast is het drinken van water ontzettend belangrijk. Een regel waar je je aan kunt houden is 30 ml water per kilo lichaamsgewicht per dag. Zo kom je al snel op 2/2,5 liter water per dag.

Verder kun je je slaappatroon in regelmaat brengen en je stressgehalte verlagen. Dit klinkt gemakkelijker dan het is. Voor de meeste mensen is het namelijk heel moeilijk om van hun stress af te komen. Je kunt bijvoorbeeld vaste rustmomenten inplannen en een vaste bedtijd instellen. Wanneer dit niet helpt kan je hoofdpijn een bijwerking zijn van een medicijn. Sommige anticonceptiemiddelen kunnen hoofdpijn uitlokken. Lees vooral de bijsluiter van de medicijnen die je neemt om erachter te komen of je hoofdpijn hier een bijwerking van is.

Medicatie tegen hoofdpijn

Op het moment dat je last hebt van hoofdpijn kun je hiervoor medicatie innemen. Paracetamol werkt pijnstillend en koortsverlagend. Hierbij raad ik je aan je te houden aan de dosering. Doe je dit niet, dan kan je lichaam gewend raken aan het medicijn en zal het niet altijd even goed helpen.

Werkt paracetamol niet voor je, dan kun je er ook diclofenac of ibuprofen bij nemen. Let ook hier op de dosering en de combinatie met andere medicatie. Je wilt namelijk niet te veel medicatie gebruiken. Hier kun je ziek van worden, maar ook kun je organen beschadigen.

 

hoofdpijn voorhoofd hartzeer oorzaken
hoofdpijn voorhoofd onderliggende hartzeer oorzaken

 

Hoofdpijn voorhoofd behandelen bij een praktijk

Hoe lang hoofdpijn aanhoudt en hoe sterk deze is, verschilt per persoon. Een ‘normale’ hoofdpijn kan enkele dagen duren. Het kan zo zijn dat je hoofdpijn langere tijd aanhoudt en dat het niet weggaat, wat je er ook tegen doet. Op deze momenten kun je je huisarts bellen. Vaak zullen zij eerst advies geven over wat je kunt doen om de hoofdpijn tegen te gaan. Je kunt hoofdpijn vanuit de nek hebben, maar ook bijvoorbeeld aan de achterkant, linker of rechter kant van het hoofd specifiek. Iedere locatie heeft in principe een andere oorzaak en dus een andere betekenis.

Er zijn verschillende momenten dat het bellen van de huisarts, of langsgaan bij hen, een goed idee is. Dit is wanneer je vaak last hebt van hoofdpijn en hier ook vaak pijnstillers voor moet nemen. Maar ook wanneer de hoofdpijn niet weggaat, deze anders of heftiger is dan normaal, of wanneer de medicatie van de huisarts niet helpt.

Blijft je hoofdpijn aanhouden, dan kun je bij ons terecht voor een behandeling. Hierbij gaan we aan de slag met de drie lichtlijnen in het hoofd. Deze lichtlijnen symboliseren jouw pijnlichaam en door deze recht te leggen verdwijnt het gevoel van chronische pijn uit je hoofd. Vervolgens gaan we twee van deze lichtlijnen heractiveren, deze komen dan in een nieuwe configuratie te staan. Dit staat in het teken van de hoofdpijn voorkomen.

Wanneer je bij 123hoofdpijnweg.nl komt, dan wordt de hoofdpijn heel serieus genomen. Ondanks dat het meestal geen kwaad kan, is het hebben van constante hoofdpijn natuurlijk erg vervelend. Mensen kunnen daarbij last hebben van chronische voorhoofd hoofdpijn. Je spreekt hiervan er gedurende drie maanden sprake is van 15 of meer hoofdpijn dagen per maand. Heb jij vaak last van pijn in het voorhoofd? Dan kan het zo zijn dat je last hebt van chronische hoofdpijn. Je kunt bij ons langskomen om te kijken of onze behandeling misschien wel de oplossing is voor jou.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.