Clusterhoofdpijn alternatief behandelen

Clusterhoofdpijn alternatief behandelen betreft hoofdpijn achter het oog en is één van de meest moeilijk te verhelpen vormen van migraine. Dit is dan ook één van de heftigste vormen van migraine. Het ziektebeeld is in feite met medicatie niet te behandelen alleen de symptomen zijn met zware medicijnen deels te onderdrukken. Hiermee blijft clusterhoofdpijn een aanslag geven op jouw interne organen en vitaliteit. Als gevolg hiervan verkort je mogelijk jouw levensverwachting.

Onderneem je geen actie dan beperk je jouw carrière mogelijkheden, geniet je minder van vakanties en beperk je de kwaliteit van jouw sociale leven. Ook zadel je de maatschappij en zorgverzekeraars op met giga kosten gedurende jouw leven. Maar wat helpt tegen clusterhoofdpijn?

Complementaire clusterhoofdpijn behandeling?

De laatste 5 jaar heb ik in mijn praktijk clusterhoofdpijn cliënten gezien, waarbij ik de technieken om migraine te behandelingen heb uitgebreid specifiek gericht op de clusterhoofdpijn symptomen gericht om de pijnaanval bij en rond het oog te vermijden.

Dus alleen een complementaire aanpak kan verlichting brengen of de aanvallen helemaal stoppen. Deze beproefde aanpak is hier beschikbaar bij Pasanta. Je kunt hiertoe ook aanbevelingen van lotgenoten lezen en in je opnemen. De keuze is aan jou waarbij nimmer garanties worden gegeven want elke persoon is anders qua achtergrond en conditionering.

Cluster Headache

In het buitenland is deze vorm van hoofdpijn bekend onder de naam cluster headache. Clusterhoofdpijn wordt ook wel een zelfmoordhoofdpijn genoemd. In die zin is het gevaarlijk. De medicatie is kort gezegd ontoereikend en een aanslag op je gezondheid voor de lange termijn. De symptomen kort samengevat: veel hoofdpijn aanvallen per maand rond en in het linker of rechter oog. Ga voor een diagnose of test van jouw hoofdpijn eerst naar jouw huisarts.

Deze vorm van hoofdpijn achter het oog manifesteert zicht in cyclische patronen. Daarom wordt het ook clusterhoofdpijn genoemd. Het Engelse woord cluster betekent gedurende een bepaalde periode. Het is de meest pijnlijke vorm van hoofdpijn. De pijn wekt je gewoonlijk midden in de nacht gepaard gaande met intense pijn in of rond één oog. Frequente aanvallen (cluster perioden genoemd), kunnen van weken tot maanden duren meestal gevolgd door remissieperioden waarin de hoofdpijn niet aanwezig is. Tijdens remissie heb je geen hoofdpijn gedurende maanden of soms zelfs jaren. Geen aanvallen meer. Partner ondersteuning voor dit ziektebeeld is niet echt goed voorhanden.

Naarmate je ouder wordt kan clusterhoofdpijn plots jarenlang ophouden. Vaak zijn er levenslange episodische intervallen van ongeveer elke 12 tot 18 maanden en duren deze 6 tot 10 weken. Dien je tijdens de episodische perioden clusterhoofdpijn alternatief behandelen? JA

De pijn van clusterhoofdpijn achter het linker of rechter oog?

We nodigen je na de diagnose van je huisarts of neuroloog graag uit voor een intake en een eerste behandeling van jouw hoofdpijn. Voordat een complementaire therapeut mag starten met behandelen is het verplicht om eerst een diagnose te laten stellen door een arts. Dit is mede ingegeven door de regelgeving en richtlijnen vanuit de VBAG. De VBAG is de beroepsorganisatie waar ik ben aangesloten en de letters staan voor Vereniging voor de Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen.

Na vele jaren migraine behandeld te hebben kwamen er plotseling oormigraine cliënten in mijn praktijk met hun vaak veel hogere frequentie van aanvallen en bovendien een toename in de intensiteit van de hoofdpijn. Voor de behandeling van oogmigraine werd ik begeleid door mijn gidsen om aanvullende technieken toe te passen ten opzichte van de reeds uitgekristalliseerde migraine hoofdpijn behandeling aanpak. Twee aanvullende technieken zijn toegepast en uitgetest bij clusterhoofdpijn cliënten waardoor ook hiervoor de behandelwijze beproefd werd. Kijk hiervoor naar de clusterhoofdpijn aanbevelingen.

De oogmigraine (cluster headache) is pijn rondom en achter het oog. Dit kan de linker of rechter kant zijn. Het blijkt ook bij clusterhoofdpijn patiënten regelmatig te wisselen. Het gezichtsvermogen raakt meestal slechts verstoord aan één oog. In uitzonderlijke gevallen bij beide ogen tegelijk. Dikwijls begint een oogmigraine aanval met zwarte vlekken of 1 blinde vlek. Deze breiden zich dan als een olievlek binnen enkele minuten uit in het gehele gezichtsveld.

Alternatieve diagnose qua linker of rechter oog

De oogpijn en hoofdpijn links duidt op een trauma met moeder. De oogpijn en hoofdpijn rechterkant duidt op een trauma met de vader. Meestal ontstaan trauma’s gedurende de zwangerschap en of vroege kindertijd. Meestal zijn cliënten dit vergeten of niet meer bewust van. Het zicht wordt tijdelijk vermindert of verdwijnt helemaal. De oogmigraine aanval duurt tussen de vijf – en dertig minuten maar de klachten kunnen in sommige gevallen veel langer aanhouden. Zodra de aanval is bedaard, kunnen de symptomen hoofdpijn, een zwaar gevoel in het midden of achter de ogen in het hoofd, moe of ziek worden optreden.

Clusterhoofdpijn alternatief behandelen vereist kijken naar traumaverwerking

Tijdens het meer dan 25 jaar behandelen als genezend medium kwamen er na migraine patiënten ook oogmigraine of clusterhoofdpijn patiënten om hulp vragen. Oorzaken hoofdpijn dat zijn er maar twee. Oude emotionele trauma pijn of van een fysiek ongeluk waarbij je hoofd een flinke klap heeft gehad. Dit geldt zeker ook voor de primaire oorzaak van oogmigraine.

Dit trauma kan zijn oorsprong vinden in een fysiek ongeluk waarbij het hoofd is geraakt of een emotionele botsing met een volwassene vanuit de vroege kindertijd. In onderstaand figuur uit het door mij gepubliceerde boek Oneness Effort zie je dat de kwestie – clusterhoofdpijn – zichtbaar boven water uitsteekt. De andere lagen beschrijven het onderbewuste opgeslagen hartzeer waartoe je allereerst spiritueel dient te ontwaken.

 

 

clusterhoofdpijn alternatief behandelen
clusterhoofdpijn alternatief behandelen

Door een trauma zit er heel veel angst en vrees energie in jouw auraveld opgeslagen. Deze angst houdt je klein waardoor je niet genoeg ruimte kan innemen. Dit kan de belangrijkste veroorzaker van jouw clusterhoofdpijn zijn. Het trauma zorgt voor hoofdpijn achter oog. In feite ook een verkramping van een energiebol in en rond het oog. Jouw energie om meer ruimte in te willen nemen ontbreekt, omdat deze als het ware wegvloeit in een zwart gat. Net zoals in de ruimte als je wel eens zwarte gaten hebt bestudeerd.

spanningshoofdpijn ontwaken voor hartzeer
verstoring van energieveld

Oorzaak van clusterhoofdpijn

Van clusterhoofdpijn is de onderliggende oorzaak onbekend. Bij de cyclische patronen van deze pijn ligt het voor de hand dat er een verband bestaat met de biologische klok van het lichaam en de hypothalamus hierbij een rol speelt. De biologische klok betreft ons meridiaan stelsel en de volgorde waarin onze organen gedurende de dag actief worden.

clusterhoofdpijn oorzaak bio klok.
Clusterhoofdpijn oorzaak gerelateerd aan bio klok en meridianen

Vanuit de jarenlange behandeling van hoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn en sinds enkele jaren ook CPH hoofdpijn is het duidelijk dat de hoofd oorzaak gezocht moet worden in traumatische ervaringen in het verleden. Zodra de spanning daarvan in beweging komt en het energie systeem van de klant gaat verlaten zien we door de aanpakken een reductie in frequentie en intensiteit van de aanvallen.

Alternatieve clusterhoofdpijn behandeling in mijn praktijk

Behandelen van alle soorten hoofdpijn met verschillende klachten is gestoeld op het meer dan 25 jaar. De aanpak is primair samengevat als volgt:

  1. Het rechtzetten van 3 lichtlijnen in het hoofd voor alle soorten
  2. Het activeren van 3 lichtlijnen in het hoofd voor alle soorten
  3. De intentie hanteren dat de lijnen in nieuwe configuratie blijven voor alle soorten
  4. Het activeren van 3 extra lichtlijnen in het hoofd voor clusterhoofdpijn
  5. Hartzeer oplossen een traumatische ervaring uit het verre verleden voor de zwaardere vormen van hoofdpijn

De aanpak is gestoeld op de Heilige Geometrie van ondermeer de hyper-octaëder hetgeen ons pijnlichaam symboliseert. Door het uitlijnen en heractiveren van lichtlijnen verdwijnt het gewaar worden van de chronische pijn. Onderstaand figuur geeft een vier dimensionale weergave van deze geometrische vorm welke clusterhoofdpijn alternatief behandelen mogelijk maakt.

dubbele Octaëder of pyramide het pijnlichaam in je hoofd

dubbele octahedron of pyramide het pijnlichaam in je hoofd

Het behandelpunt van clusterhoofdpijn bevindt zich buiten het lichaam. Toen ik dit specifieke punt destijds ontdekte via mijn gidsen kwam er pas schot in de zaak. Hoofdpijn achter oog of ogen bleek eindelijk alternatief behandelbaar.

Clusterhoofdpijn en aan jezelf werken?

Alle soorten hoofdpijnen en migraine qua frequentie en intensiviteit reduceren? Veel voorkomende chronische en acute klachten nemen we serieus. Wacht niet langer. Immers de medicatie biedt alleen pijnbestrijding. De symptomen haal je er structureel niet mee weg. Wil je gewoon weer werken en carrière maken overweeg dan de innerlijke reis. Dan ben je uiteraard van harte welkom in mijn praktijk voor clusterhoofdpijn alternatief behandelen!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.