Hoofdpijn oorzaken en spirituele betekenis

Hoofdpijn oorzaken of de spirituele betekenis van hoofdpijn zijn te vinden op drie niveaus. Aanvallen als deze zijn zeer vermoeiend en eigenlijk zelfs ondragelijk. Ze verslechteren zeer sterk de kwaliteit van jouw leven. Hierdoor wordt je in alles constant tegengehouden. Je wil dan ook graag weten wat de spirituele hoofdpijn betekenis is en wat hier op dit gebied verder aan gedaan kan worden.

oorzaken hoofdpijn ub hartzeer lagen
oorzaken hoofdpijn in hartzeer lagen

Drie spirituele hoofdpijn oorzaken

    1. Eigenwaarde pijn : extreme situaties van pijn, verveeld voelen, doelstelling al vroeg in leven gerealiseerd; er is geen hoofdoorzaak hiervoor aan te nomen het is een probleem van ons collectief mentaal denken.
    1. Emotionele pijn: gebroken hart qua liefde, niet geliefd voelen, jezelf als een onaardig persoon voelen, jezelf als een onaantrekkelijk persoon zien, ambitie niet vervuld, angsten, koesteren naar erkenning, niet aansluiten bij vrienden en problemen op het werk.
    1. Fysieke pijn: spanning op de schouders, slecht zicht, hoofdpijnen en overgeven.

De hoofdpijn oorzaak is in 50% van de gevallen alleen categorie type 3: Fysieke Pijn.

Wat spiritueel gezien de oorzaak van hoofdpijn kan zijn, is in 40% van de gevallen categorie type 3 en type 2: Emotionele Pijn.

In 10% van de gevallen is de spirituele oorzaak van hoofdpijn categorie type 3,2 en type 1: Eigenwaarde Pijn.

Een lage eigenwaarde 1 van de belangrijkste hoofdpijn oorzaken

Vanuit mijn ervaring in mijn praktijk is de eigenwaarde pijn de meest pijnlijke pijn voor een mens. De pijn wordt vaak verlegd door zelf-medicatie in de vorm van anti-depressiva, alcohol, druks, gokken, sex, slaappillen of teveel eten. Het zogenaamde vluchten of verdoven van de pijn. Het zielsverdriet wordt in dit geval op een emotionele manier afgevoerd. Verlaagd dit nog steeds onvoldoende het zielsverdriet dan ontstaan er ziektebeelden om op een fysieke manier het zielsverdriet geleidelijk af te voeren.

Migraine aanvallen of hoofdpijnen zijn daar een voorbeeld van. Dit is een andere taal vanuit het onbewuste. Niet iedereen begrijpt dit direct. Het is een duiding voor dieper kijken naar hoofdpijn met spiritueel ontwaken.

1. Je hart is emotioneel geraakt in de vroege kindertijd

In onze kindertijd zijn onze aura’s 10x zo open vergeleken met als we volwassen zijn. In onze vroege kindertijd zijn we hoog sensitief. Het is niet eenvoudig om opnieuw deze sensitiviteit ui de vroege kindertijd als volwassen individu te herbeleven. Emotioneel is het te pijnlijk. De uitdrukking “een olifantenhuid hebben” geeft de situatie als volwassen goed weer. In vergelijking met kinderen hebben volwassen een olifantenhuid.

Als kind slaan we pijnlijke gebeurtenissen op in ons fysiek lichaam. De samengetrokken compacte energie met daarin veel angst en boosheid zorgt uiteindelijk voor fysieke klachten. De boosheid is zo intens dat het kind besluit “deze pijn wil ik niet nog een keer voelen” en slaat heel intelligent de energie op in één van de 13 gewrichten, 33 wervelschijven, 6 holle organen of 6 solide organen. Jaren later in de rol als volwassen wordt er boosheid geuit richting het ziektebeeld. Hierdoor wordt de pijn uit het verleden nog steeds niet gevoeld. Het is een vluchtroute. Een van de belangrijkste oorzaken van hoofdpijn en van migraine aanvallen.

Emoties bij hoofdpijn en migraine

In het algemeen zijn patiënten zeer boos richting hun migraine en hoofdpijn. Dit lost niets op en houdt de patiënt in het patroon van terugkerende aanvallen.  De kans is groot dat je emotioneel beschadigd bent in het verleden. Vaak heb je een overtuiging:” Ik ben geen aardig persoon” of  “Ik ben een lelijk persoon” en ga je vervolgens andere helpen om aardig gevonden te worden of ga je mooie creatieve producten ontwikkelen om als mooier gezien te worden. Deze 2 mogelijke drijfveren zuigen veel levensenergie weg, doordat er een innerlijk eigenwaarde conflict aan ten grondslag ligt.

Op een dag in jouw vroege kindertijd was een volwassen persoon niet aardig tegen jou. Jouw emotioneel aura lichaam stond 10x zo open als dat van die volwassen persoon. Je hebt de boosheid van de volwassen persoon geparkeerd om deze nooit mee te willen voelen. Deze emotionele lading is evenwel over de jaren heen een deel van de persoonlijkheid of van het zelf geworden. Patiënten denken dat ook vaak dat hun spirituele oorzaken van hoofdpijn een andere zijn.

Jouw karakter is niet vast

Het zelf of het karakter is evenwel de verzameling van allergische reacties op de opgeslagen emotionele lading in een persoon. Het karakter van iemand geeft deze allergische reacties weer. Het zelf of het karakter geeft de reacties op de buitenwereld aan. Zodra alle emotionele lading is opgelost kom je in een bewustzijnstoestand zonder verdriet. Zodra we met alle mensen op de planeet in deze bewustzijnstoestand zijn bestaat er geen enkel ziektebeeld meer. En dus ook geen migraine, clusterhoofdpijn, sinus hoofdpijn en spanningshoofdpijn. Alle oorzaken van hoofdpijn verdwijnen als sneeuw voor de zon. Voor alle soorten hoofdpijn omdat de behandelwijze in de basis identiek is.

Een spiritueel gevolg van opgeslagen emotionele lading

De echte migraine oorzaken zijn meerdere op elkaar gestapelde gebeurtenissen van een verkeerde identificatie dat je niet aardig bent of niet mooi bent. In feite was het de energie van een andere persoon tijdens de vroege kindertijd welke is opgeslagen in jouw emotionele aura lichaam. Na jaren denk je dat jezelf niet aardig of mooi bent. Dit terwijl het de energie van een andere persoon betreft. Deze misplaatste overtuiging zorgt er nog steeds voor dat je onbewust continue andere mensen aan het helpen bent of mooie producten of kunst aan het maken bent.

De belangrijkste spirituele oorzaken is die lage eigenwaarde welke continue vergroot dient te worden. Het is de belangrijkste oorzaak voor migraine aanvallen, waarbij migraine over meerdere generaties aanwezig is binnen de familie.

oorzaken hoofdpijn in hartzeer lagen
oorzaken hoofdpijn in hartzeer lagen

2. Je hebt je hoofd gestoten in kindertijd of tijdens een ongeluk

Dit betekent dat de vorm en structuur in je hoofd in het verleden is geraakt en vervolgens is ontzet. Dit kan komen doordat je op je hoofd bent gevallen vanuit een klimrekje, een auto ongeluk of een hersenschudding doordat je bijvoorbeeld keihard een bal op je hoofd hebt gekregen.

Ik ken vele patiënten welke zich direct deze gebeurtenissen voor de geest konden halen toen ik er naar vroeg. Ze hadden hier nooit aan gedacht en het in verband gebracht met hun migraine aanvallen of ander type hoofdpijn. Een heel klein stukje geheugen komt dan weer naar boven. Dit is 1 van de grootste oorzaken van migraine aanvallen en van alle typen hoofdpijnen. En het goede nieuws is dat het meestal relatief eenvoudig kan worden verholpen met een aantal specifieke instructies.

hoofdpijn oorzaken verstoring energieveld
verstoring energieveld

Samenvatting hoofdpijn spirituele betekenis

Hier tref je een aantal migraine hoofdpijn referenties aan. Een fysiek ongeluk uit de vroege kindertijd of later in jouw leven waarbij het hoofd een flinke klap heeft gemaakt is de belangrijkste en het makkelijkst te behandelen hoofdpijn oorzaak. Maak een afspraak voor een intakegesprek. Een emotioneel trauma van een volwassen persoon die boosheid of kritiek heeft afgereageerd op jou is ook één van de belangrijkste spirituele betekenissen achter hoofdpijn!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.