Sinus Hoofdpijn en 3 tips

Sinus Hoofdpijn of hoofdpijn voorhoofd. We geven tips hoofdpijn ook bij chronische hoofdpijn. Leggen kort uit de soorten hoofdpijn. Het is pijn bij de voorkant van jouw gezicht. Betreft zowel pijn bij je voorhoofd als bij jouw jukbeenderen. Het betreft de eerste hoofdpijn uit onderstaand figuur. Het is geen typische migraine hoofdpijn. Sinus hoofdpijn is anders dan andere soorten.

sinus hoofdpijn
sinus hoofdpijn

Je sinussen zijn luchtige ruimtes in je voorhoofd bij jouw jukbeenderen en achter de brug van je neus. Wanneer ze ontstoken raken – meestal vanwege een allergische reactie of een infectie – zwellen ze op, maken ze meer slijm en kunnen de kanalen die ze afvoeren worden geblokkeerd. De opbouw van druk in uw sinussen veroorzaakt pijn die aanvoelt als hoofdpijn.

Sinus Hoofdpijn symptomen

Je voelt een diepe en constante pijn in je jukbeenderen, voorhoofd of de brug van je neus. De pijn wordt meestal sterker als je je hoofd plotseling beweegt of verrekt. Tegelijkertijd kan je andere symptomen van de sinussen hebben, zoals:

  • Een loop neus
  • Gevoel van volheid in je oren
  • Koorts
  • Zwellend in je gezicht

Andere soorten terugkerende hoofdpijn voorhoofd, zoals migraine of spanningshoofdpijn, worden vaak verward met sinus hoofdpijn. Omdat de behandeling die je nodig hebt afhangt van wat voor soort hoofdpijn je hebt, is het belangrijk om erachter te komen of jouw symptomen worden veroorzaakt door jouw sinussen. Als een sinusblokkade, zoals een infectie, echt de oorzaak is, hebt je waarschijnlijk ook koorts. Gewoonlijk kan jouw huisarts vertellen of jouw sinussen zijn geblokkeerd op basis van de symptomen die je beschrijft en een lichamelijk onderzoek, maar in sommige gevallen kan je een  CT- of MRI-scans nodig hebben.

Sinus Hoofdpijn reguliere behandeling

Het doel met hoofdpijn voorhoofd is meestal om jouw symptomen te verlichten en een infectie te behandelen als je er 1 hebt. Je zou voor korte tijd antibiotica kunnen nemen, evenals antihistaminica of decongestiva. Je kan ook inhalatie-nasale decongestiva gebruiken, maar dit mag maximaal 3 dagen duren. Langdurig gebruik kan de symptomen verergeren.Je kan ook pijnstillers gebruiken, of als deze niet helpen, kan jouw huisarts corticosteroïden voorschrijven bij voorhoofd hoofdpijn om de ontsteking in jouw sinussen te verlichten. Als een allergische reactie de sinus hoofdpijn doet opvlammen heb je mogelijk een preventieve allergiebehandeling nodig. Je kunt je ook beter voelen met eenvoudige tricks thuis, zoals meer drinken, een luchtbevochtiger gebruiken of een neusspray met zout water gebruiken. Sinus hoofdpijn lijkt een chronische hoofdpijn. In zeldzame gevallen kan hij een sinusoperatie aanbevelen om poliepen te verwijderen of kleine of constant gezwollen sinussen op te heffen. Je bent van harte welkom voor een intakegesprek in mijn praktijk met direct daarna een 1ste hoofdpijn behandeling. Kijk wel iets dieper naar de onderliggende sinus hoofdpijn oorzaken.

sinushoofdpijn onderliggende oorzaken
sinus hoofdpijn onderliggende oorzaken

Hoofdpijn voorhoofd innerlijke aanpak

Wat helpt tegen sinus hoofdpijn? De gebruikte technieken helpen voor alle soorten hoofdpijnen en migraine om frequentie en intensiviteit te reduceren. Zie je graag eerdaags voor een serie energetische therapie behandelingen in mijn praktijk. Ook een online intake en een serie afstand behandelingen is mogelijk. Stel je voor een leven zonder sinus hoofdpijn!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.