Hoofdpijn gaat niet weg met pijnstillers

Je hoofdpijn gaat niet weg met pijnstillers? Hoofdpijn is een veelvoorkomend probleem dat velen van ons ervaren, en het kan soms moeilijk zijn om verlichting te vinden, zelfs bij het gebruik van pijnstillers. Het is belangrijk om te begrijpen welke medicijnen effectief kunnen zijn bij hoofdpijn en ook de oorzaken en mogelijke gevolgen van frequente consumptie van pijnstillers te begrijpen.

Ons advies : eerst een diagnose laten stellen door je huisarts en daarna bij ons kiezen voor een alternatieve behandelwijze welke de oorzaak aanpakt. Dit kan in onze kliniek en met een serie afstandsbehandelingen.

Welke medicijnen lijken effectief bij terugkerende hoofdpijn?

Er zijn verschillende soorten pijnstillers die kunnen helpen bij hoofdpijn, waaronder paracetamol, ibuprofen, aspirine en triptanen. Elk type pijnstiller heeft een specifiek werkingsmechanisme en kan effectief zijn voor bepaalde soorten hoofdpijn.

Let op: het is en blijft symptoombestrijding en in die zin zijn ze in het algemene perspectief niet effectief. Als ze bij jou niet helpen tegen jouw hoofdpijn dan kan er meer aan de hand zijn.

Wat zijn de mogelijke gevolgen van te vaak pijnstillers slikken bij hoofdpijn?

Overmatig gebruik van pijnstillers kan leiden tot verschillende risico’s en bijwerkingen, vooral bij frequent gebruik bij hoofdpijn. Langdurig gebruik van pijnstillers, zoals bijvoorbeeld ibuprofen, kan leiden tot maagproblemen, nierschade en zelfs medicatie-overgebruikshoofdpijn, waarbij de medicatie zelf hoofdpijn veroorzaakt bij gebruik.

Pijnstillers die cafeïne bevatten, zoals sommige combinatiepreparaten, kunnen bij overmatig gebruik leiden tot cafeïneafhankelijke hoofdpijn, waardoor de hoofdpijn cyclisch wordt en nog moeilijker te behandelen is.

Hoofdpijn gaat niet weg met pijnstillers en hoe nu verder?

Als pijnstillers niet effectief zijn bij het verlichten van hoofdpijn, is het belangrijk om eerst medische hulp bij jouw huisarts te zoeken. Medische hulp moet worden gezocht als de hoofdpijn ernstig of plotseling is, gepaard gaat met neurologische symptomen zoals slecht zien of een scheve mond, of als de hoofdpijn steeds terugkeert.

Alternatieven voor frequente consumptie van pijnstillers en behandelingsopties voor jouw aanhoudende hoofdpijn

Om de mogelijke gevolgen van te vaak pijnstillers slikken te voorkomen, kan speciale en beproefde energetische therapie worden overwogen. We behandelen alle soorten hoofdpijn en je kan de ervaringen van cliënten lezen bij aanbevelingen.

Wat is de impact van jouw hoofdpijn?

We zien vaak dat cliënten jarenlang pijnstillers of preventieve medicatie slikken. Als je jouw lichaam daar jarenlang aan blootstelt zonder naar de oorzaak te gaan is dat geen verstandige keuze. Je gaat telkens door een fase van concentratie verlies, aanval, medicatie en herstellen van jouw vitaliteit. Hierboven staan al gezondheidsrisico’s gemeld van 1 pijnstiller. Neem dit serieus want alle medicijnen hebben dit soort of verwante bijwerkingen.  Ook heeft jouw hoofdpijn impact op jouw privé leven en jouw verzuim. Wellicht dienen collega’s jou werk tijdelijk over te nemen.

Hoofdpijn gaat niet weg met pijnstillers

Je verlangen naar een hoofdpijn vrij leven?

In hoeverre wil je een quick fix met een medicijn of wil je daadwerkelijk naar de onderliggende oorzaken kijken.   Dit kan zijn een oud ongeluk met hoofdzeer wat je vergeten bent of een traumatische ervaring met hartzeer uit het verleden. En stress in het heden helpt ook niet. Stel je een leven voor zonder hoofdpijn en dat je alles weer kunt doen qua genieten van weekenden en vakanties en je leven en werkzaamheden niet meer hoeft aan te passen. En je ook leeft zonder de inname van medicatie welke een slechte impact op je gezondheid kan hebben.

Wat al je niet kiest voor een structurele aanpak om hoofdpijn te voorkomen

Dan blijft je nog jarenlang medicatie slikken. Met onze Hoofdpijn Kosten Scan kan je door 5 vragen te beantwoorden een kostenoverzicht in je email ontvangen qua financiële consequenties tot aan je verwachtte levensduur als man of vrouw. Dit overzicht houdt geen rekening met de medicatie risico’s op je gezondheid hetgeen jouw daadwerkelijke levensduur mogelijk kan verkorten.

Wil het beste voor jou. Hoofdpijn is niet fijn. Zie evenwel de realiteit onder ogen qua medicatie en bijwerkingen. Dus heb je mogelijk last van clusterhoofdpijn, migraine of spanningshoofdpijn en je de pijnstillers werken niet doe de Hoofdpijn Kosten Scan.

Hoofdpijn kliniek Pasanta kan je bellen bij hoofdpijn

Je bent van harte welkom in de kliniek of online bij mijn hoofdpijn gaat niet weg met pijnstillers.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.